• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
Hz. Peygambere (S.A.V.) hakaret edenler her zaman zelil olmuştur, MÜSLÜMANLAR AYAKTA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Tarih boyunca Peygamberleri öldüren, hakaret eden, alay eden kişiler hiçbir zaman iflah olmamış, her zaman zelil olmuşlardır. Bütün İslam ülkeleri tek ses, tek yürek Peygamberine, dinine hakaret eden bu küstah güruha karşı ayakta. Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanması ve küstah Macron'un bunları yayımlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemesine İslam dünyasının her köşesinde tepkiler gelmeye devam ederken, Katar, Kuveyt, Cezayir, Türkiye, Sudan, Filistin, Malezya ve Fas'ın yanı sıra birçok ülke Fransız ürünlerini boykot etmeye devam ediyor.

PROVOKASYONDA İKİNCİ PERDE, CHARLİE HEBDO'DAN YİNE ÇİRKİN PROVOKASYON!

Hz. Muhammed'e (s.a.v) yönelik ahlaksızca karikatürlerle tüm İslam dünyasının tepkisini çeken Fransız Charlie Hebdo bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam dünyasını hedef almasından cesaret alan dergi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürünü kapağına taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çirkin bir şekilde karikatürize eden dergi, İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret etti.

FRANSA’DA CAMİYE ÖLÜM TEHDİTLİ MESAJ BIRAKILDI

Islam&Info’nun Twitter hesabındaki paylaşıma göre, ülkenin kuzeyindeki Vernon kentindeki caminin posta kutusuna bırakılan notta, Türklere, Araplara ve cami cemaatine yönelik ölüm tehdidi ve hakaret mesajları yer aldı.

“Savaş başladı, sizi ülkemizden çıkaracağız. Samuel’in ölümünün hesabını vereceksiniz.” ifadelerinin yazıldığı mesajda, başörtülü Müslüman kadınlara yönelik çirkin ifadeler de kullanıldı.

FRANSA'DAN SKANDAL CUMA HUTBESİ KARARI

Fransa bugün (Cuma günü) Paris Büyük Camisi'nde "Fransa bizi koruyor" diye bir şiiri hutbelerde okutma kararı aldı.

ERDOĞAN’DAN BOYKOT ÇAĞRISI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Ülkesindeki milyonlarca farklı inanç mensubuna böyle davranan bir devlet başkanına ne denilebilir, öncelikle akli noktada kontrol" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fransız Cumhurbaşkanı Macron hakkında yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğu belirtilerek, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro'yu istişarelerde bulunmak üzere ülkesine çağrıldı.

Erdoğan da "Fransız markaları satın almayın; Fransız ürünlerine itibar etmeyin" diyerek boykot çağrısında bulundu.

ÇİRKİN İFADELERE DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI;

ÖZBEKİSTAN MÜSLÜMANLAR DİNİ İDARESİ HADSİZ KARİKATÜRLERİ KINADI

Özbekistan Müslümanlar Dini İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, bu tür hareketlerin, insanlar arasındaki barışı bozmaya yönelik bir fitne, dini inançlara hakaret ve ayaklar altına alma, dinler arası nifak çıkarma olarak değerlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada, birilerinin Hazreti Muhammed'e hakaret etmekle, Müslümanlara veya İslam'a saldırmakla İslam dinine ve Müslümanlara zarar veremeyeceğinin altı çizildi.

SOMALİLİ ALİMLERDEN FRANSA'YA BOYKOT ÇAĞRISI

Başkent Mogadişu'da toplanan Somalili Alimler Heyeti sözcüsü Şeyh Abdulkadir Muhammed Somow, toplantı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Şeyh Somow, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısını hatırlatarak "Fransız ürünlerini reddeden ülkeleri tebrik ediyoruz ve bütün Müslümanları boykota çağırıyoruz." dedi. Macron'un Müslümanlara zarar vermek için İslam'a karşı doğrudan bir savaş yürüttüğüne dikkati çeken Somow, "Hz. Muhammed'in imajını lekelemeye çalışmak tüm Müslümanlara açık bir saldırıdır." şeklinde konuştu.

Somali'nin özerk bölgesi Somaliland’de ise binlerce protestocu, Macron'un ifadelerine tepki olarak sokağa inmişti.

LİBYA’DAN FRANSIZ MALLARINI BOYKOT ETME ÇAĞRISI

Libya Fetva Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, "Tacir veya tüketici fark etmeksizin, tüm Fransız mallarından tamamen kaçınmak ve satın almayı bırakmak, her Müslüman'ın dini görevidir." ifadesine yer verildi.

Boykot uygulamasının, "acı verici ve etkin bir silah" olduğu vurgulanan açıklamada, "Siyonistlerle ilişkileri normalleştirme yanlısı bazı Arap yönetimlerinin, boykotun faydasız olduğunu ifade eden titrek ve yoldan çıkmış çağrılarına kulak asılmaması" gerektiğine, önceki yıllarda aynı nedenle boykot edilen Danimarka'nın geri adım atarak Müslümanlardan resmi düzeyde özür dilemek zorunda kaldığına dikkat çekildi.

FİLİSTİN’DE MACRON'UN FOTOĞRAFLARI YAKILDI

İşgal altındaki Batı Yaka'da Filistinliler, Hazreti Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı tutumunu protesto etmek için gösteri düzenledi. Ramallah'ta düzenlenen gösteride protestocular, Macron'un fotoğraflarını yaktı.

Yapılan konuşmalarda Fransa Cumhurbaşkanı'nın İslam karşıtı tutumuna tepki gösterilirken, sık sık "Önderi Muhammed olan ümmet yenilmeyecek", "Anam babam sana feda olsun ya Resulullah" sloganları atıldı.

MACRON'A BİR TEPKİ DE GÜNEY AFRİKALI MÜSLÜMANLARDAN

Güney Afrika Cumhuriyeti iktidar partisi milletvekili Muhammed Halid Seyid, Macron gibi bazı Batılı liderlerin İslam'a saldırarak insanlara korku salmayı ve siyasi güç kazanmayı hedeflediklerine dikkati çekti. Çoğunluğun desteğini kaybeden ve aşırı sağın oylarına ihtiyaç duyan Macron'un İslam ve Müslümanlara yönelik açıklamalarının bağnazlık ve faşizm içerdiğini dile getiren Seyid, "Macron, halkın dikkatini Fransa'nın yaşadığı sorunlardan başka yöne çekmek istiyor." şeklinde konuştu.

Bostvana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Muhammed Harun ise Macron’un açıklamalarının nefret suçu olduğunun ve en sert biçimde kınanması gerektiğinin altını çizdi.

ENDONEZYA'DAN MACRON'A KINAMA!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Teuku Faizasyah, yaptığı açıklamada, Fransa’nın Cakarta Büyükelçisi Olivier Chambard'ı, Bakanlığa çağırarak Macron’un İslam’a yönelik açıklamalarına ilişkin izahat istediklerini belirtti. Faizasyah, görüşmede, Macron’un İslam’a hakaret içeren açıklamalarını kınadıklarını ifade etti.

Devlet Başkan Yardımcısı Ma’ruf Amin'in Sözcüsü Masduki de, Amin’in, Macron’un açıklamalarını esefle karşıladığını ve İslamofobik bir anlatının sürdürülmesinden endişe duyduğunu bildirdi.

Nahdlatul Ulema Cemaati de Macron’un İslam karşıtı tutumuna karşı Müslümanların provoke olmamaları gerektiğini belirterek, hükümetin bu durumun çözümüne yönelik aktif olarak diplomatik adımlar atmasını teşvik ettiklerini kaydetti.

MACRON'A BİR TEPKİ DE MALEZYA'DAN

Hazreti Muhammed'e ve İslam'a hakaret etmenin ifade özgürlüğünün dışında olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Hişamuddin Hüseyin, "Bu tür hareketler İslam'a ve dünyadaki milyarlarca Müslümana karşı açık bir provakasyondur." açıklamasında bulundu.

KUDÜS RUM ORTODOKS KİLİSESİ PATRİĞİ'NDEN İSLAM'A HAKARETE KINAMA

Kudüs Rum Ortodoks Kilisesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Patrik Theophilos'un İslam'a ve Hazreti Muhammed'e yönelik yapılan hakaretleri kınayarak, "Fransa'daki gelişmelerin kutuplaşmaya neden olabileceği" uyarısında bulunduğu kaydedildi. İslam'ın tek tanrılı bir din olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Patrik Theophilos, İslam dinine yönelik yapılan hakaretleri diğer tek tanrılı dinlere yapılmışcasına kınamaktadır." denildi.

BANGLADEŞ'TE MACRON'A ÖFKE YÜRÜYÜŞÜNE ON BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Bangladeş’in başkenti Dakka'da sokaklara çıkan yaklaşık 40 bini aşkın kişi, İslam karşıtı açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un fotoğraflarını yakarak protesto etti. Kalabalık, "Fransız ürünlerini boykot edin" sloganları attı.

RUHANİ'DEN FRANSA'NIN İSLAM DÜŞMANLIĞI POLİTİKASINA TEPKİ

Bakanlar kurulunda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Fransa'nın İslam düşmanlığı politikasına tepki gösterdi. Ruhani, "Özgürlük, hak ve hukukun üstünlüğünden yana olduğunu iddia eden ülkeler, insanları birbirlerine ve büyüklerine hakaret etmeye teşvik ediyor. Peygamberimize hakaret, tüm Müslümanlara ve tüm peygamberlere, insani ve ahlaki değerlere hakaret anlamına geliyor." ifadelerine yer verdi. 

İran'da Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ve diğer yetkililer İslam'a ve Peygamberi'ne yapılan hakaretlere sert tepki gösterdi. Öte yandan İran Meclisi de, Fransa’da artan İslam karşıtı uygulamaları kınadı.

SENEGAL'DE MACRON'A TEPKİLER BÜYÜYOR

PASTEF partisinin lideri Ousmane Sonko, yazılı açıklama yayımladı. Açılamada, “Terörle mücadele bahanesiyle İslam'a saldırıları kurumsallaştırıyorlar” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, İslam'a karşı savaşın baştan kaybedildiği belirtildi.

Öte yandan JAMRA isimli sivil toplum örgütü tarafından yayımlanan basın açıklamasında, Daral Khourane isimli sivil toplum örgütüyle, Fransa'nın Dakar Büyükelçisi Philippe Laillot'a protesto mektubu sunacakları belirtildi.

Daha önce Emperyalizm Karşıtı ve Panafrikanist Devrim için Cephe (FRAPP-FRANCE DEGAGE) hareketi, Fransız ürünlerini boykot çağrısında bulunmuştu.

JAPON MÜSLÜMANLARDAN FRANSA'NIN İSLAM'A YAKLAŞIMINA TEPKİ

Tokyo'da helal market satış temsilcisi Keiko Oomori, bir Müslüman olarak karikatürlerin basılması ya da yayılmasını onaylamadığını belirterek bu gibi olayların Fransa'nın dinlere yaklaşımını gösterdiğini söyledi.

"Fransız düşünce yapısının İslam dinine yaklaşımı saçma ve tuhaf" diyen Mühendis Akima Jun, Fransız halkının bilinçaltındaki İslam nefretinin, bu dini tanımamasından kaynaklandığını belirtti.

Tokyo Camisi Tanıtım ve Medya Temsilcisi Şimoyama Şigeru da Fransızların bir dönem sömürgesi olan Afrika ülkelerinde dil, kültürel yozlaştırma politikaları izlediğini anlattı. "Fransızlar sürekli 'özgürlük özgürlük' derler ancak özgürlük her şey değildir. Din ve inancı eleştirmek özgürlük değildir." diyen Şimoyama, Avrupa'daki İslamofobi tehlikesine dikkati çekti.

KÜSTAHLIĞI, ALÇAKLIĞI DESTEKLEYENLER DE VAR!

Son dönemlerde İslam’a saldırıların arttığı ülkelerden de Macron’a destek geldi. İslam’a saldırabilecekleri en ufak fırsatı kaçırmayan hainlerde destek verenler arasında. İşgal rejimi, İngiltere, Avusturya, İtalya, BAE ve Suudi Arabistan bunların başında geliyor.

İNGİLTERE İSLAM DÜŞMANI FRANSA'YA DESTEK VERDİ!

Fransa mallarını boykot çağrısına İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab,“NATO müttefikleri ve daha geniş kapsamda uluslararası toplum ortak değerlere anlayış ve ifade özgürlüğü konusunda omuz omuza durmalıdır. Teröristlere bizleri bölebilmeleri için bir imkân vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

SUUDİLERDEN MACRON'A DESTEK!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakınlığıyla tanınan ve dini konulardaki danışmanlarından olan Suudi merkezli Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, Müslümanlardan bulundukları ülkelerin uygulamalarını, yasalarını ve kurumlarını sorgulamamalarını isteyerek, bu uygulamaların yasa ve kurumların ülkenin güvenlik ve istikrarını temin ettiğini, sosyal uyumu güçlendirdiğini ileri sürdü.

BAE'DEN MACRON'A DESTEK

BAE Veliaht Prensi Bin Zayed'in danışmanı Prof. Abdulkhaleq Abdulla, bu tartışmada haklı olan tarafın Macron olduğunu iddia etti. Prof. Abdulkhaleq Abdulla, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Denklem basit ve açık. Erdoğan Macron'a saldırdığında, Macron'un haklı olduğunu bilin" ifadelerini kullandı.

AVUSTURYA VE İTALYA’DAN DA İSLAM DÜŞMANI MACRON’A DESTEK

Avusturya Başbakanı Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik hakaretlerini kınıyorum. Bu hakaretleri, Türkiye’nin AB ve ortak dünyalarımızdan giderek daha fazla uzaklaştığını gösteriyor. Fransa’ya tam destek ve dayanışma.”

İtalya Başbakanı Conte da paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Macron’a yönelik eleştirileri kabul edilemez. Kişisel hakaret, AB’nin Türkiye ile ilgili uygulamak istediği pozitif gündeme katkıda bulunmadığı gibi aksine kararlardan soğutuyor. (Fransa) Cumhurbaşkanı ile tam dayanışmayı ifade ediyorum.”

PKK/YPG SÖZDE KOMUTANI MAZLUM KOBANE’DE DESTEK VERENLER ARASINDA

PKK/YPG sözde genel komutanı Mazlum Kobane’den de Fransa lideri Macron’a destek mesajı geldi. Mazlum Kobane, Twitter hesabından Fransızca olarak paylaştığı mesajında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslümanları İslam Devleti'nden korumaya yardım ettiğini söyledi.

SİYONİST İŞGALCİLER DE İSLAM DÜŞMANI MACRON’U DESTEKLİYORLAR

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan işgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, Fransız mallarına yönelik boykot çağrılarının işgal rejimi ürünlerine karşı yapılan boykot çağrılarıyla benzerlik gösterdiğini söyledi.

Fransa'da Müslümanlara yönelik muamele ile İkinci Dünya Savaşı'ndan önce Avrupa'da yaşayan Yahudilere karşı uygulanan ırkçılığın kıyaslanmasının, kabul edilemez olduğunu belirten Haiat, "israil, Fransa'daki İslamcı aşırılığa karşı mücadele ile İkinci Dünya Savaşı'ndan önce Avrupa'da Yahudilere yönelik Nazi politikası ve ırkçılık arasında yapılan 'iğrenç' karşıtlaştırmayı reddediyor." denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir