• DOLAR 32.338
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.414
  • ...
Midyat’ta Mevlid Kandili dua ve salâvatlarla idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin’in Midyat ilçesinde de camilerde dualarla ihya edildi. Özellikle Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camiye gelen çocuklar programa yoğun ilgi gösterdi.

Midyat İlçe Müftülüğü tarafından  yatsı namazını müteakiben merkez Hazreti Veysel Karani Camisinde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaaz, üç dilde Mevlid-i Şerif, salavat ve dua edilerek Mevlid kandili idrak edildi.

Pandemi nedeniyle yoğun katılımın olmadığı Mevlid programında Midyat İlçe Müftüsü yatsı namazını kıldırdı. Ardından İmam-Hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim, üç dilde Mevlid-i Şerif okundu, salavat ve dua ile program sona erdi.

Coronavirus önlemlerinin alındığı programda, İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim vaazında Hazreti Peygamberin örnek hayatından önemli kesitler aktardı.

Pekim , “Ahir zamanda yaşayan Müslümanlar olarak bizler Peygamber Efendimizi görmeden iman etmiş ve O’nun kardeşlerim dediği bir övgüye mazhar olmuşuz. Bu bizim için büyük bir şereftir. Bunun kıymetini bilerek ona göre yaşantımızı sürmeliyiz. Özellikle yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde Efendimizin getirdiği ahlak ilkelerine çok ihtiyacımız var. Tarihin hiçbir döneminde her açıdan Müslümanların en çok sıkıntı yaşadığı bir dönem yaşıyoruz. Özellikle siyasi açıdan bir birlik yok. Çünkü Efendimize aleni bir şekilde hakaret ediliyor. Ama biz Müslümanlar buna karşı bir ses çıkaramıyoruz.” diye konuştu.

Vaazın ardından İlçe vaizi Nurullah Nur tarafından okunan dua ile program sona erdi.

Program sonrası konuşan cami cemaati Peygamber Efendimizin kutlu veladeti nedeniyle sadece senede bir değil her zaman hatırlanıp izinden gidilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Mehmet Takyeddin Aksoy, “Bugün çok büyük bir gün. Kutlu Peygamberin veladeti nedeniyle Mevlidini idrak ediyoruz. Karanlığı aydınlığa çeviren insanlığın kurtuluşu için gelen, bize İslam’ı getiren Hazreti Muhammed’in kutlu doğumudur. Hayırlı olsun inşallah. Pandemi nedeniyle her ne kadar az katılım olsa da bu virüste Allah’ın bir takdiridir. Allah kendini bize hatırlatıyor. Diyor ki ben buradayım. Bu bir musibet olduğu kadar insanların kurtuluşu için de bir vesile olabilir. Anlayan için bu bir hayır da olabilir. Bu nedenle bizler de yaşantımızı İslam’a göre dizayn etmeliyiz. Yoksa bu tür belalar eksik olmaz. Söz ve amelimiz birbirine uymalı. Rabbimiz bir an önce bu hastalığı içimizden kaldırsın. Ve bizleri muvaffak etsin.” diye konuştu.

Hacı Ahmet Yarba ise, “Elhamdülillah bugün Peygamber Efendimizin Mevlidini ihya etmiş olduk. Her sene kutluyoruz. Ama sadece yılda bir değil, her zaman O’nu hatırlamamız gerekir. O’nun örnek hayatını ömür boyunca yaşantımıza yansıtmamız gerekir. Onu her zaman anlamayı ve yaşatmayı biz nasip etsin. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah bizlere onu unutmamayı ve insanlara anlatmayı nasip etsin” diye konuştu.

Furkan Küçükaslan adlı ortaokul öğrencisi de, “Bugün Peygamberimizin doğduğu gündür. Biz bugün onun için geldik namaz kılmaya.  Allah herkesin namazını kabul etsin inşallah. Peygamberimizi ve dinimizi çok seviyoruz.” diye konuştu.

Program çıkışı cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir