• DOLAR 32.569
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2411.138
  • ...
İmzalar tamam sıra hükümette
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Memur-Sen tarafından kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığı `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyası dün itibarıyla sona ererken Mersin`de bir çok STK`nın da desteğiyle toplanan 100 bin imza özgürlük için Ankara`ya doğru yola çıktı.

 

İmza Kampanyasının sone ermesi ile ilgili açıklama yapan Memur Sen Mersin İl Teşkilatı, Mersin genelinde 100 bin imza toplandığını açıkladı. Açıklamayı yapan Memur Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, "Başlangıçta belirlediğimiz 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzaları genel merkezimize bugün gönderiyoruz. Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra genel merkez yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlık`a teslim edilecek" dedi.

 

"Bundan sonra sorumluluk Başbakanındır, Hükümetindir, TBMM`nindir"
Sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Olçum şöyle devam etti: "Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır. Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Başbakan`a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM`nindir, siyaset kurumunundur. Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren milletimizin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur."

 

"Kısmi düzenlemelerle bu iş olmaz"
Yönetmeliklerle, kısmi düzenlemelerle bu işin olamayacağını belirten Olçum, "Memur-Sen olarak, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni anayasa ile sürmesi gerektiğini dile getirmiştik. TBMM`de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek, milletimiz gibi bizleri de üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri milletimiz, bir sonraki seçimde affetmeyecektir. Temel hak ve özgürlükler kişilerin inisiyatif ve lütfuyla kullanılan hakka dönüşmemelidir. Hak ve özgürlükler, yasalarla ve anayasayla teminat altına alınmalı, en temel hakların kullanımı, bir minnet borcu doğurmamalıdır. Milletimiz, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kamyanyası`na katılarak üzerine düşeni yapmıştır. Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz. Bu kampanya sürecinde bize destek olan bütün kişi ve kurumlara da ayrıca teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir