• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Diyanet`ten Suriye`ye Yardım Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Isparta`dan yola çıkan yardım tırları, Kilis`e geldi. Gıda malzemeleri taşıyan tırlar, daha sonra Öncüpınar Sınır Kapısı`ndan geçerek Suriye`ye hareket etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Dış İlişkiler Müdürlüğü Konvoy Sorumlusu Taşkın Bumin Ayrancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle 25 Aralık 2012`de Suriye`deki olaylar nedeniyle evlerinden göç etmek zorunda kalan Suriyeliler için yardım kampanyası başlatıldığını hatırlattı.

Suriye`deki ``hayatta kalma`` mücadelesine de katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Ayrancı, şunları kaydetti: ``Kampanyaya katılım için vatandaşlarımız tüm GSM operatörlerinden 5601`e `Suriye` yazarak mesajlar gönderdiler. Ayrıca halkımız, vakıf ve başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinde online bağışta bulundular. Yardım malzemeleri Isparta`nın Uluborlu ilçesindeki gıda deposunda toplanıyor. Şu anda 4 tırı Suriye`ye gönderdik. Bunun yanında 22 tırı daha Suriye`ye göndereceğiz.``

Ayrancı, 4 tırda toplam 4 bin 464 koli gıda malzemesi bulunduğunu, ayrıca Suriye`ye battaniye, yatak ve mutfak malzemeleri de gönderileceğini kaydetti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir