• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
Adanalılardan kamuda başörtüsü özgürlüğüne tam destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Memur Sen`in Türkiye genelinde başlattığı "Başörtüsüne Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyasının sona ermesinin ardından bir basın açıklaması düzenleyen Memur Sen Adana Şubesi, Adana`da 217 bin 482 adet imzanın toplandığını açıkladı.
 
Memur Sen Adana İl Temsilciliği`nde düzenlenen toplantıya sendika yetkililerinin yanı sıra kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri de katıldı.
 
Memur Sen`in temel hak ve özgürlüklerden, din ve vicdan hürriyetinden yana taraf olduğunu belirten Memur Sen Adana İl Başkanı Muhammet Erdoğan, Memur Sen`in imza kampanyasının süreci hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.
 
Kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için konunun takipçisi olacağız
Sorunun çözümü için Başbakanlığa sunulmak üzere "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" toplama kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Erdoğan; "Bir ay süren kampanyamız 14 Şubat 2013 tarihinde saat 17.00 itibarıyla sona ermiştir. Bu gün tüm illerde basın açıklamasıyla kamuoyu ile bilgi paylaşımından sonra toplanan imzalar Memur Sen Konfederasyonu Genel Merkezi ne gönderilecektir. Haftaya da Genel Merkezimizde yapılacak basın açıklamasının ardından imzalar, Başbakanlığa sunulacak, sonra da konuya ilgi ve destekleri için Cumhurbaşkanlığına, TBMM`ne ve siyasi partilere bilgi verilecektir. Bu girişimlerden sonra darbe dönemi kalıntısı olan kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için konun takipçisi olacağız" dedi.
 
15 Marttan sonra işlerimize serbest kılık kıyafetle devam edeceğiz
Sorunun çözülmemesi durumunda kamuda sivil itaatsizlik yolunu seçebileceklerini belirten Erdoğan; "Takip süremiz sonsuz olup, bekleme süremiz sonsuz olmayacak. 15 Mart 2013 tarihine kadar konunun ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından çözülmesini bekleyip, çözülmemesi veya çözümün uzaması halinde 15 Marttan sonra işlerimize serbest kılık kıyafetle devam edeceğiz" dedi.
 
Adana`da 217 bin 482 adet imza toplandı
Adana`da kamuoyunun ortak çalışmasıyla 217 bin 482 adet imzanın toplandığını açıklayan Erdoğan; "kılık kıyafet özgürlüğü imza kampanyasında bizleri yalnız bırakmayan duyarlı sivil toplum örgütleriyle de birlikte çalışma yürüttük. Kampanyamıza destek veren Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformuna üye STK`lardan Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi, Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Adana Temsilciliği, Adana Umut Der, Akid Der, Şura Der, Mektep Der, İhya Der ve Anadolu Der Temsilcilikleri ile Anadolu Gençlik Vakfı, Adana Toros Dernekler Federasyonu, Önce Adana Derneği, Adana Bosna Yardımlaşma Kardeşlik Derneği, Adana Balkan Boşnak Türkleri derneği, İhsani Der, Alperen Ocakları Derneği, Çalış Der, İhsan Çevre Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ÇUKODER ve adları bildirmemiş olduklarından şu an adını sayamadığım bu yola katkı koyan Sivil toplum kuruluşlarına, kendi inanç ve değer yargısına sahip çıkan kıymetli Adanalı vatandaşlarımıza da huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan, katkı sağlayan herkesten ve hepimizden razı olsun" dedi.
 
Öte yandan; Memur Sen`in imza kampanyasına destek veren Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu, topladığı 40 bin imzayı, Memur Sen Adana İl Başkanı Muhammet Erdoğan`a teslim etti. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir