• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Gaziantep’te Mevlid Kandili dua ve salavatlarla idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de camilerde dualarla ihya edildi. Mevlid Kandili'ni ihya etmek için 7'den 70'e camilere akın eden vatandaşlar, Peygamber Efendimize olan bağlılıklarını gösterdi.

İl Müftülüğü tarafından kent genelindeki camilerde düzenlenen programlara kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden katılan vatandaşlar, büyük bir coşku ile geceyi ihya etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve İslam ümmeti için dualar edildi.

Akşam ezanının okunmasıyla evlerine yakın olan camilere giden vatandaşlar, akşam ve yatsı namazını cemaatle kıldı. Kandil dolayısıyla camilerde okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifleri, ilahi ve kasideleri vatandaşlar, huşu içinde dinledi.

Coronavirus önlemlerinin alındığı programlarda, Hazreti Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı.

Merkez Şehitkamil ilçesi Ali Topçuoğlu Camii’nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Mevlid Kandili Özel Programı”nda da gece, dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlidhanların Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerif ve Hazreti Muhammed üzerine bestelenen ilahileri seslendirmeleri ile devam etti. Zaman zaman da duygu dolu anların aşandığı gecede, vatandaşlar Hazreti Muhammed'e bol bol salâvat getirdi.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Hazreti Muhammed'in örnek kişiliğine ve insanlık için getirdiği değerlerin önemine dikkat çekti.

İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederek konuşmasına başlayan Hazırlar, “Bugün tüm insanlık Hazreti Peygamber’in çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden çok daha fazla muhtaçtır. Peygamberimizin rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır. Ancak İslam dünyasının dâhili ve harici sebeplerle içerisinde bulunduğu bugünkü durumu Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamberin mesajlarından, O’nun eşsiz örnekliğinin, ağızlardan gönüllere indirememekten, zihinlere yerleştirememekten ve hayata geçirilememesinden kaynaklanmaktadır.” dedi.

Hazreti Muhammed’in her yönüyle Müslümanlar için en güzel örnek olduğunu Hazırlar, “Allah (Celle Celaluhu), Kur’an-ı Kerim’de Peygamberimizi, 'Andolsun, Allah'ın Resülünde sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır' şeklinde tanımlayıp, her alanda en güzel örneğimiz ve rehberimiz olarak ilan etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Çocuk” teması çerçevesinde konuşmasını sürdüren Hazırlar, Hazreti Muhammed’in çocuklarla olan ilişkisini anlattı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir