• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Irak Kürdistanı'ndan bazı milletvekilleri Fransa'nın densizliğine arka çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı Parlamentosu Başkan Yardımcısı KDP'li Hemin Hewrami öncülüğündeki bir heyetin, İslam'a ve Hazreti Muhammed'e yönelik saldırıların başaktörü Fransa'nın Erbil'deki Başkonsolosluğuna ziyareti tepki çekti.

Ziyaretin ardından konuşan Hewrami, "Kürdistan halkının Fransa'ya yönelik resmi duruşunu iletmek için parlamento heyetiyle birlikte Fransa Başkonsolosluğu'nu ziyaret ettik. Kürdistan halkı her türlü fiziksel ve zihinsel şiddete karşıdır. Dini inanç özgürlüğü ve hoşgörü kültürümüzle gurur duyuyoruz." sözlerine yer verdi.

Fransa’nın her zaman Kürt davasını desteklediğini savunan Hewrami, “Enfal Katliamı’nda Kürtlerin kamplarını ilk ziyaret eden kişi Kürt dostu Danielle Mitterrand’dı. Kürdistan Parlamentosu’nu ilk tanıyan da Fransa devletidir." açıklamasında bulundu.

Hewrami ayrıca, DAİŞ’le mücadelede KDP Lideri Mesud Barzani’yle ilk iletişime geçen kişinin de yine Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande olduğunu hatırlatarak “25 Eylül 2017’de gerçekleşen bağımsızlık referandumu sonrası Kürdistan Bölgesi’ne uygulanan ambargoyu ilk defa Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kırdı ve dönemin Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’yi karşıladı.” diyerek İslami değerler karşısında bile bir nevi Fransa'ya ses çıkarmayacaklarını gösterdi.

Parlamento heyetinin ziyaretinin ve tavrının Müslüman "Kürt halkının resmi yaklaşımı" olduğu iftirasında bulunan Hewrami, bakan ya da herhangi bir parlamenterin tutumunun Kürdistan Parlamentosu'nun tutumunu yansıtmadığını ileri sürdü.

Hewrami'nin, Fransa'nın son zamanlardaki İslam düşmanlığına yönelik herhangi bir ifadeye yer vermemesi ise dikkat çekti.

Fransa'ya arka çıkan bu heyetin dışındaki 25 milletvekili ise geçtiğimiz gün yayımladıkları ortak bildiride Macron'un İslam karşıtı açıklamalarını kınamış ve bu bildiriyi Erbil'deki Fransız Konsolosluğuna iletmişti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir