• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Gençliği olmayan bir toplumun geleceği de olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Toplumun geleceğinin sağlam bir gençlik üzerine bina edilmesi gerektiğini söyleyen Zeytinburnu İlim ve Kültür Derneği (Zeytinburnu-Der) Genel Sekreteri Abdurrahman Yıldız Hoca, sağlam bir gençlik üzerine inşa edilmeyen toplumların yok olmaya mahkûm olduklarını vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarının sağlam bir gençliğin yetişmesindeki etkisini Doğruhaber`e değerlendiren Yıldız Hoca, özellikle içinde yaşadığımız toplumla uğraşanların gençliği ifsada sürüklemek için çeşitli oyunlara başvurduklarını söyledi. Gayr-i meşruluğun yaygınlaştırılmasıyla asıl hedefin bozuk bir gençlik oluşturmak olduğunu ifade eden Yıldız Hoca, "Bunlar gençlerimizi gayr-i meşru yollara sürüklemek için gece gündüz demeden çalışıyor. Karma eğitim, nargile salonları, internet kafeler, kahveler, sokak ortasında ahlaka aykırı hareketler… Bu gibi yollarla hayatımızın can damarlarını bizden koparmak istiyorlar. STK`ların bir araya gelerek gençlere alternatif etkinlikler yapmaları gerekir. Spor turnuvaları yapılmalı, geziler düzenlenmeli, İslami sinemalar izlenmeli, belli günlerde de gençlere yönelik sohbetler yapılmalıdır. Gençler, nereye girip çıkarlarsa o ortama göre yol alırlar. Onun için gençlerimizin İslami faaliyetlere katılmayı kendilerine ilke edinmeleri gerekir" dedi.
 
BATIDA AİLE KAVRAMI YOK OLUYOR
İman üzerine inşa edilmeyen toplulukların er ya da geç ahlaksızlık bataklığına batacağını söyleyen Yıldız "Batılı devletler birkaç yıl öncesine kadar ekonomik olarak zirvedeydi. Bu gün ise aynı devletlerin ekonomik krizlerle boğuştuklarına şahit oluyoruz. Genç nüfus artmıyor, doğan çocukların çoğunun kimden olduğu bile belli değil. Böyle bir toplumun geleceği olabilir mi? Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v) asırlar öncesinden bu konuya dikkat çekerek `Evlenin çoğalın sizin çoklunuzla övüneyim` diyor. Genç nesil toplumlara taze kan verir." şeklinde konuştu.
 
NEFSİN DİZGİNLERİNİ ELDE TUTMAK LAZIM
Yıldız Hoca sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah, Ashab-ı Kehf`ten söz ederken `Sana o genç yiğitler hakkında soru soruyorlar…` Burada `genç yiğitler` vurgusunun yapılmasının özel bir sebebi vardır. Onların ellerinde bütün imkânlar olmasına rağmen imanları uğruna her şeyi bırakarak Allah`a yöneldiler. Bundan dolayı Allah onları aziz ederek isimlerini yüceltti. Hz. Yusuf bir köle olmasına rağmen Züheyla`nın zina teklifini kabul etmedi. Hz. Yusuf nefsinin dizginlerini elinde tuttuğu için Allah toplumun dizginlerini O`nun eline verdi."
 
GENÇLİK TERBİYE EDİLMELİ
Konuşmasının sonunda gençliği kontrol altına almak için İslami STK`lara çok iş düştüğünü söyleyen Yıldız "Gençlik, azgın bir ata benzer. Onu terbiye etmeden binmeye çalışırsanız hem kendisine hem size zarar verir. Onu terbiye ederseniz sizi gitmek istediğiniz yere götürür. Toplum olarak her geçen gün aziz davayı sırtlayan gençleri görmek bizi oldukça umutlandırıyor. Dernek olarak bu konularda gösterdiğimiz hassasiyeti başka sivil toplum kuruluşlarının da göstermesini bekliyoruz." dedi. (Cuma Karakoç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir