• DOLAR 32.348
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2247.205
  • ...
Allah Resulü'nü tanımak ve bilmek şimdi çok daha anlamlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve Müslümanlar için en güzel örnek olan Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in dünyaya teşrif ettiği gece olarak idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Siirt Temsilcisi Sabahattin Keleş, tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik etti.

"Allah'ın Resulü'nü bilmenin, anlamanın ne kadar önemli olduğunu bu günlerde daha iyi görüyoruz." diyen Keleş, Müslümanların da en az kâfirlerin anladığı kadar Peygamber Efendimizi anlamaları ve sünnetine tabi olmaları gerektiğini kaydetti.

"Müslümanlar Hazreti Peygamber'i daha iyi öğrenmeli sünnetine daha fazla bağlanmalı"

"Son günlerde özellikle Fransa'da Peygamber Efendimiz'e uzanan eller, uzanan diller vardır." diyen Keleş, "Bugünlerde Müslümanların Resulullah'ı ne kadar sahiplenmesi gerektiğini çok iyi anlıyoruz. Kâfirler, zalimler ve despotlar düzenlerinin yıkılacağını fark ettikleri için Resulullah'a dil uzatmaya başladılar. Tarih gösterdi ki Resulullah ve İslam nereye girmişse orası ihya olmuş, bereket gelmiş ve adalet olmuştur. Tarih bize bir başka şeyi daha gösterdi ki Fransa ve Batı ülkeleri nereye girmiş iseler oraya kan, gözyaşı ve ölümden başka bir şey götürmemişlerdir. Onun için biz Müslümanlar Peygamber Efendimizin ne kadar değerli olduğunu süreç içerisinde görmekteyiz. Müslümanlara düşen görev, Hazreti Peygamberi daha iyi öğrenmeleri, sünnetine daha fazla bağlanmaları lazım. Çünkü bizim kurtuluşumuz, bu karanlıktan çıkışımız, en büyük güneşimiz Allah'ın Resulü Hazreti Muhammed Aleyhisselat-u Vesselam'dır." dedi.

"Müslümanların tefrikayı bırakıp bir araya gelmesi gerekir"

Kâfirler, Müslümanların birlik olamayışlarından cesaret alarak Peygamber Efendimize hakaret ettiklerini ifade eden Keleş, Müslümanların beraber hareket etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Müslümanlar beraber hareket ettiklerinde veya bir boykot uyguladıklarında kâfirlerin hemen pes ettiklerini ifade eden Keleş, "Bu da Müslümanların küçük bir birlikteliğinin bile kâfirlere ne kadar büyük bir etki ettiğini gösteriyor ama bu bizim büyük bir eksikliğimizdir. Müslümanların tefrikayı bırakıp bir araya gelmesi gerekiyor. Kâfirler, Allah'ın Resulü'nün nereye girmiş ise oranın ihya olduğunu, zulmün ve karanlığın bittiğini görüyorlar. Onlar da kendi zulümlerini devam ettirmek için Peygamber Efendimize dil uzatıyor ve kendi toplumlarının onu tanımalarına engel olmaya çalışıyorlar. Bu nedenle Peygamber Efendimize sahip çıkmamız lazım. Allah, Kur'an-ı Kerim'de 'Peygamber müminlere kendi canlarından daha azizdir' diye buyuruyor. Onun için Allah'ın Resulü bizim için mal, can ve evladımızdan daha azizdir, öyle bilip öyle davranmamız, ona göre hareket etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Allah'ın Resulünü tanımak ve hayatımızda yaşamak en büyük hedefimiz olmalıdır"

Peygamber Efendimize yapılan hakarete hükümetin de az da olsa tepki gösterdiğini ama bunu yeterli olmadığına dikkat çeken Keleş, halkın da destek vermesi gerektiğini ve Allah'ın Resulünü tanımanın, onu bilmenin ve hayatımızda yaşamamanın en büyük hedefimiz olması gerektiğini söyledi.

Keleş, "Ülke olarak elhamdülillah az da olsa bir tepki veriliyor ama bu yetersiz. Buna hem devlet hem de hükümet nezdinde daha büyük bir tepki verilmeli. Çünkü karşımızda bir devlet tepkisi vardır. Onlara karşı aynı mukabilde davranılmalıdır. Halk nezdinde verilecek tepkilerde ise yapılan protesto, basın açıklamaları ve boykot çağrılarına uyarak destek vermelerini istiyoruz. İkinci bir isteğimiz de Peygamber Sevdalıları Vakfı her sene siyer sınavı düzenliyor, Allah'ın izni ile bu sene de düzenleyecek. Özellikle Peygamber Efendimize dil uzatıldığı ve saldırıların olduğu bu dönemde Peygamberimize ne kadar sahip çıkmamız gerektiğini daha iyi anlıyoruz." diye konuştu.

2021 "O'nu Oku, O'nu Yaşa" Online Siyer Yarışması hakkında merak edilen bilgileri paylaşan Keleş, şu bilgilendirmede bulundu:

Bu sene pandemiden dolayı sınavımız onlayn olacak, herkesin Peygamberine sahip çıkmasını ve onu öğrenmesini istiyoruz. Kayıtlar 'Peygamber Sevdalıları.Com' adresinden internet üzerinden gerçekleşecek. Kitap ise PDF olarak sitede yayımlanacak ve ücretsiz ulaşılabilecektir.

Yarışma kategorileri

  1. Kategori: (4. ve 5. sınıf öğrencileri)
  2. Kategori: (6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri)
  3. Kategori: Lise (9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün eğitimde okumayıp 2004 ve sonrası doğumlu olanlar)
  4. Kategori: Diğer (Belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar)

Sorumlu olunacak yarışma kitapları

  1. ve 2. Kategori: İDEV Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanıp Etiket Yayınlarından çıkan "İslam Tarihi Dersleri Siyer 1" adlı eser,
  2. ve 4. Kategori: Yazar Hüseyin Yıldız'ın kaleminden, Semere Yayınlarından çıkan "Nebevi Ahlaktan Yansımalar" adlı eser.

Başvuru koşulları ve genel bilgiler

Yarışma, başvuru işlemleri 23 Ekim 2020 ile 7 Şubat 2021 tarihleri arasında https://peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılacaktır. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir