• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Fransa’da Macron'un diplomasi danışmanlarına suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Politico'nun internet sitesinde çıkan yazıda Macron'un Elysee Sarayı'nda dış politika oluşturulurken perde arkasında neler yaşandığı aktarıldı.

Elysee Sarayı, çalışma ortamının soruşturulması için dışarıdan danışmanlarla anlaştı.

Danışmanlar ilk raporunu Eylsee Sarayı'na sundu. Soruşturmada durumun dedikodu ve çekişmeden öte bir hal aldığı belirtildi.

Politico muhabirinin görüştüğü birçok yetkili ve diplomat da ofiste moral zedeleyici ve baskıcı zihniyet olduğunu, ofisteki zayıf koordinasyon veya yönetimin diğer birimlerine, başka ülkelere ve Paris'teki diplomatik camiaya olan düşmanca tavır nedeniyle Macron'un dış politikasının zaman zaman zarar gördüğünü söyledi.

 Paris'teki yabancı ülke diplomatlarının da danışmanların tavırlarından  şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Danışmanların  tavrını "kaba ve kibirli" olarak tanımlayan birçok büyükelçi ve diplomat mesajlarına cevap alamadıklarını, görüşme imkanı bulamadıklarını söyledi.

Macron'un dış politika danışmanlarının yetersizliği de Fransız yönetiminde konuşulan konular arasında bulunuyor. Macron'un geçen yıl sarf ettiği "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözlerinin dünyada nasıl bir etki yaratabileceğine yönelik danışman ekibinin öngörüde bulunamadığı, böyle bir sözün nereye gideceğini kestiremedikleri, bu konuda uyarıda bulunmadıkları ifade edildi.

Yönetimden bir yetkili, Macron'un NATO'ya bir nevi elektrik şoku vermek istediğini söyledi ve "İşin aslı cumhurbaşkanının amacı gerçekleşti" dedi. Aynı yetkili, bunun sonuçları hakkında danışman ekibinin hiçbir uyarı yapmadığını aktardı.

Elysee Sarayı'ndaki bazı yetkililer, Macron'un dış politika ofisindeki önemli boş görevlere az talep olduğunu, birçok önemli bürokratın, diplomatın veya dış politika uzmanının burada çalışmayı tercih etmediğini belirtti.

(EURONEWS)

Bu haberler de ilginizi çekebilir