• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Diyarbakır` sokakları yine karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya`da yakalanarak, Türkiye`ye ye getirilen Abdullah Öcalan`ın yakalanışının 14 yıldönümünü bahane eden bir grup PKK sempatizanı, Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu semtinde yürüyüş yaparak, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis taş ve havai fişek atan göstericilere karşı biber gazı ve tazyikli su kullanarak karşılık verdi.

 

Grup ile birlikte gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, polis ile görüştükten sonra Koşuyolu Parkına doğru yürüyüşe geçti.

 

Diyarbakır Koşuyolu parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir basın açıklaması yapan Diyarbakır milletvekili Gülten Kışanak, \"Şahin Öner cinayetinin üzerini kapatamazsınız. Bunun hesabını verecekler. Vali Emniyet Müdürü İçişleri Bakanı çıkacak bu halka bu cinayeti işleyeni biz suçlu görüyoruz adalete teslim ediyoruz diyecek yada kendileri istifa edecek bu halk bu kadar açıkça işlenmiş bir cinayetin üzerini yalanla örtmek isteyen bir valiliğin yönetimini kabul etmiyor\" dedi. ( Osman İçli / M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir