• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Diyarbakır’da bir buçuk yılda 50 bin metrekare yeşil alan çalışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çok amaçlı olarak inşa edilen parklara bir yenisini ekleyen Bağlar Belediyesi, 150 bine yaklaşan nüfusu ile birçok il ve ilçeden daha büyük olan Bağcılar Mahallesi’nde, Şanlıurfa yolu üzeri 1198. Sokak çevresinde 8 bin metrekarelik alanda park inşa etmeye başladı.

Bağcılar Mahallesi 1198. Sokakta 8 bin metrekarelik alanda inşa edilecek çok amaçlı parkta Diyarbakır’a özgü çınar, meşe, sığla, kandil ve lale ağaçların yanı sıra yabani erik ağaçları da monte ediliyor.

Çevrenin park ihtiyacını gideren projenin bir buçuk ayda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Parkta devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yapılan tüm yeşil alan projelerinde bölgeye özgü ağaç türlerini ve meyve çeşitlerini esas aldıklarını söyledi.

Bağlar’ın sağlıklı ve huzurlu bir geleceğe kavuşması için çaba harcadıklarını belirten Beyoğlu, “Bir oksijen deposunu daha hayata geçiriyoruz. Kendi imkanlarımızla burada içinde 20’den fazla ağaç çeşidi bulunan, Diyarbakır’a özgü ağaç türleri ve meyve çeşitlerinin bulunduğu 8 bin metrekarelik parkımızı inşallah bir ay gibi kısa sürede tamamlayarak aziz milletimizin hizmetine sunacağız. Bir buçuk yılda 50 bin metrekare yeşil alan kazandırdık.” dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir