• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
Bitlis'te "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı mevlid programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis merkez Ulu Camii'nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

 

İlahilerin seslendirildiği program, yapılan dua ile sona erdi. Covid-19 salgını nedeniyle camide sosyal mesafe ve maskeye azami derecede dikkat edildiği görüldü.

Programla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Müftülüğü baş vaizi Safetullah Çiçek, bu yıl pandemi nedeniyle etkinliklerin kısıtlı olduğunu söyledi.

Bu yıl "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla etkinliklerin yapıldığını belirten Çiçek, "Mevlid-i Nebi Etkinlikleri, Hazreti Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) yıl dönümü münasebetiyle her yıl kutlanmaktadır. Her yıl farklı bir temayla yapılmaktadır. Bu yılki temamız "Peygamberimiz ve Çocuk" başlığıyla yapılmaktadır. Bu yıl pandemi nedeniyle etkinlikler biraz sönük geçmektedir. Camilerimizde, Kur'an kurslarında ve sosyal medya aracılığıyla yapılmaktadır. Yapacağımız etkinliklerde elbette sosyal sosyal mesafe, maske ve gerekli tüm tedbirlere riayet edeceğiz." dedi.

 "Peygamber Efendimiz her konuda bizim için örnektir." diyen Çiçek, şunları söyledi:

"Bu yıl 'Peygamberimiz ve Çocuk' temasını işleyerek, Peygamberimizin çocuklara bakışını, çocuklarımıza nasıl bakmamız gerektiğini, çocukların bizim için ne denli önemli olduğunu öğrenecek ve öğreteceğiz. Peygamberimizin çocuklarla ilgili sünnetini cami cemaatimize, toplumumuza aktarma hususunda elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Tüm Müslümanların mevlid kandilini tebrik ediyorum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir