• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İzmir`den Başörtü Özgürlüğüne 400 Bin İmza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Memur-Sen Konfederasyonu`nun `Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz` diyerek başlattığı `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyası bugün itibariyle bütün yurtta sona erdi.
 
Başlangıçta belirlenen 10 milyon imza hedefinin üstüne çıkarak tamamlanan kampanyada toplanan imzalar Başbakanlığa ulaştırılmak üzere Memur-Sen Genel Merkezi`ne gönderildi. İzmir`de toplanan ıslak imza sayısı: 250 bin olurken, elektronik imza sayısı 150 bin oldu.
 
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl başkanı Abdurrahim Şenocak; "Kampanyayı başlattığımız ilk günden itibaren İzmirlilerin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.
 
Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur. Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır.
 
Türkiye`nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin, yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakan`a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM`nindir, siyaset kurumunundur" şeklinde konuştu.
 
Milletin, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kamyanyası`na katılarak üzerine düşeni yaptığını sözlerine ekleyen Şenocak; "Memur-Sen olarak bizler de, üyelerimize, ülkemize karşı bir sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın vicdani rahatlığını yaşıyoruz.
 
Bu kampanya sürecinde bize destek olan İzmirlilere, STK`lara, kurum ve kuruluşlara ve siyasi partilere de ayrıca teşekkür ederiz" dedi.
(İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir