• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Yeni bir Aylan El Kürdi Faciası... 3'ü çocuk 5 kişilik aile boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız yetkililer, 27 Ekim Salı günü göçmenleri taşıyan bir teknenin Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi’ni geçmeye çalışırken alabora olduğunu, teknede bulunan ikisi çocuk en az 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

Rûdaw’ın haberine göre  Rojhılatlı Halil İrannejad (35), batan teknede boğulan 5 kişinin kardeşi Resul İrannejad ile ailesi olduğunu söyledi.

Halil İrannejad, “Kardeşim Resul ile eşi Şiwa Penahi, çocukları 15 yaşındaki Hartin, 9 yaşındaki Anita ve 6 yaşındaki Armine de hayatını kaybetti” dedi.

Resul İrannejad’ın Rojhılat’ın(İran) Serdeşt kentine bağlı Guline köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Nord bölgesi bölge idaresi, batan teknede 27 kişinin bulunduğunu, şu ana kadar 15 kişinin kurtarıldığını, kayıp 3 kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Öte yandan Dunkirk Belediye başkanı Hervé Tourmente, teknenin kıyıya 5 mil uzakta battığını ancak batma nedenini henüz öğrenemediklerini söyledi.

Tourmente, batan teknede herhangi bir önlem alınmadığı, sağlık ve güvenlik koşullarının gözönünde bulundurulmadığını aktardı.

Dunkirk savcısı, hava durumu ve sert rüzgar nedeniyle yetkililerinin uyarıda bulunduğunu, buna rağmen meydana gelen kazanın nedeni hakkında bir soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir