• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Diyarbakır/Dağkapı'nın siluetini bozan Orduevinin yıkımı sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın en eski Gökdeleni olan eski Orduevi yıkılıyor. Tatlıcı ailesi tarafından yapılan ve otel olarak kullanılan, 13 katlık bina depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıyor.

‘Kentsel Yenileme Projesi’

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nda yapılan ıslahı projesi kapsamında yıkımı süren eski Subay Orduevi kat kat yıkılıyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Dağkapı Meydanı Kentsel Yenileme Projesi” kapsamında meydanda sağlıklaştırma çalışmasını sürdürüyor.

Depreme dayanıksız diye yıkılıyor

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yürütülen proje ile yıkımı süren eski Orduevi binası, yaklaşık 40 yıl Diyarbakır Subay Orduevi’nin hizmetine alınmıştı. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle birkaç yıl önce boşaltılan ve 1400 metrekare alana kurulu 13 katlı binada yıkım devam ediyor.

Dağkapı Meydanı’nın yeni yüzü olacak

Orduevinin yıkımı tamamlandıktan sonra bu alan meydana dahil edilerek, Dağkapı Meydanı ile meydana bakan binaların cephelerinde ise sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. Kentin siluetini bozan diğer yapılar da yapılar kamulaştırılırken, eski Dilan Sineması da kültür merkezi olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir