• DOLAR 32.585
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2431.06
  • ...
Alman Parlementer: Esirin Hayatından israil Sorumludur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Parlamenter Anita Groot, işgal zindanlarında insanlık dışı muamelelere karşı boş mideyle 200 gündür direnen ve sağlık durumu kritik bir aşamaya gelen Filistinli esir Samir El-İsavi ile dayanışma içinde olduğunu duyurarak, esir El-İsavi’nin hayatından Siyonist işgal hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Aljazeera.net’in haberine göre konuyla ilgili basın açıklaması yapan Groot “İsrail şimdiye kadar El-İsavi’yi suçlayacak hiçbir delil ortaya koyamadı. Gilat Şilat’ın bırakılması karşılığında yapılan esir takası anlaşmasıyla salıverilen El-İsavi’nin kalan cezasını şimdi tamamlamasını istiyor” dedi.

Kendisinin daha önce Gazze kuşatmasını kırmak için yola çıkan ve Mayıs 2010’da işgalci İsrail askerlerinin korsan saldırısına uğrayan Özgürlük Filosunda da yer aldığına dikkat çeken Groot, geçen Ağustos ayında serbest kaldıktan sadece bir ay sonra tutuklanan ve idari cezaya çarptırılan esir El-İsavi’nin bu süre içinde onarılmaz derecede sıkıntılar çektiğini ifade etti.
İsrail mahkemelerinin esir El-İsavi’yi suçlayacak herhangi bir delil bulamamasına rağmen onu içerde tutmaya devam ettiğini belirten Alman parlamenter, Filistinli esir Samir El-İsavi ve benzeri durumlar yaşayan diğer esirler için bir insan hakları komisyonu kurulmasını istedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir