• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
Reklam panolarına Batman’ı anlatan fotoğraflar asıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ile üniversiteye yerleşen yerli ve yabancı uyruklu öğrencilerin kentte dünden bugüne nelerin değiştiğini görmeleri ve kentin kısa bir geçmişini onlara görsel olarak anlatılması hedefleniyor.

Uygulama kapsamında asılan fotoğraflar arasında dönemin rahmetli belediye başkanı Salih Gök’ün belediyenin kapısına astırdığı ‘Rüşvet alanda verende mel’undur’ Hadis-i Şerif-i, Cumhuriyet Meydanı, istasyon, Bankalar Caddesi gibi fotoğrafların eski ve yeni hallerini anlatan fotoğraflar yer alıyor.

Çalışma ile kentin geçmişine doğru tarihi bir yolculuk yapıldığını anlatan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş şunları söyledi:

“Üniversitemiz bahçesindeki raket ve panolara dünden bugüne kentimizi anlatan fotoğrafları ‘Batman nostalji’ adıyla özellikle dışarıdan gelen öğrencilerimizin, misafirlerimizin kentimizde nelerin değiştiğini görmelerini sağlıyoruz. Nostalji çalışmamızda beni en çok etkileyen fotoğraf karesi ise çalışmaları ile Batman’a damga vuran ve vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen adından söz ettiren rahmetli belediye başkanı Salih Gök’ün belediyenin kapısına astırdığı ‘Rüşvet alanda verende mel’undur’ Hadis-i Şerif-i oldu.”(İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir