• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...

BATMAN-Bölgede sektöründe bir ilki gerçekleştirerek İzmit`in ünlü pişmaniye ve saray helvasını \"Üveys Şekerleme\" markasıyla Siirt`te üreten Sun Vet Gıda Şirketi DİKA`dan aldığı destekle projesini hayata geçirdi.

 

Dicle Kalkınma Ajansı`ndan yapılan açıklamada, DİKA`nın 2011 Yılı Sektörel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Siirt`teki Sun Vet Gıda Limited Şirketine ait olan \"Pişmaniye ve Saray Helvası Üretim\" projesi başarılı bir şekilde uygulandığı belirterek, \"Sona eren projenin meyvelerini toplamaya başlayan Sun Vet Gıda firmasını Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Tabip Gülbay ile Ajans İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı M. Muaz Yıldırım basın mensuplarıyla birlikte ziyaret etti. Üretim tesisini gezerek yapılan imalatın tüm aşamalarını yerinde gören heyet, bölgedeki olumlu gelişmeleri inceleme imkanı buldu\" denildi.

 

Açıklamanın devamında projenin amacının, bölgede üretimi yapılmayan pişmaniye ve saray helvasının pazar talebine göre, kalite güvence sistemlerine sahip modern bir tesiste üretilip ambalajlanarak oluşturulacak satış ağlarıyla yurt içinde ve yurt dışında pazarlamak olduğu kaydedildi.

 

Bu amaçla hazırlanan projenin toplam maliyetinin 260 Bin TL olarak gerçekleşirken DİKA tarafından toplam bütçenin % 50`si karşılanarak 160 Bin TL destek sağlandığına değinilen açıklamada, \"Proje kapsamında üretim tesisi için 14 adet makine ekipman satın alınarak bölgede bir ilk olarak pişmaniye ve saray helvası üretim tesisi kuruldu. Böylece pişmaniye ve saray helvası türü 8 adet yeni ürün çeşidi geliştirildi. Bununla birlikte eğitim verilen 14 yeni personel istihdamı sağlandı. Siirt`te uygulanan başarılı projelerden biri olan `Pişmaniye ve Saray Helvası Üretim Projesi` sektöründe bölgede ilk ve tek olduğu için rakipsiz bir konumda bulunuyor\" ifadelerine yer verildi. (Veysi Demir-İLKHA)