• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Hazreti Muhammed Mustafa'nın mübarek veladeti bu gece idrak edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir.

Son peygamber Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), peygamberler halkasının sonuncusudur. Ondan sonra peygamber gelmeyecektir. İnsanlığın kurtuluşu O'na indirilen kitaba (Kur'an-ı Kerim'e) inanmak ve sünnetine tabi olmaktan geçer. Bu münasebetle bu şerefli Peygamberin dünyaya teşrifinin yıl dönümünde O'nu anmak, anlamak, sünnetini yaşamak ve yaşatmak her Müslümanın üzerinde daimi bir vazifedir.

Tüm insanlığın, ahlak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) tanımaya, anlamaya ihtiyacı vardır. O aziz önder her gün, her saat, her an gündemde olmalıdır. Bilinmesi, tanınması için çaba sarf edilmelidir. Dünya Müslümanlarının izzeti ve kurtuluşu; Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)  yoluna sımsıkı sarılmak ve aralarında İslam kardeşliğini yeniden tesis etmekten geçmektedir.

Tarih şahittir ki yeryüzü O'nun doğumuyla aydınlanmıştır. İlk vahiyle birlikte kendisine verilen nur ile tüm dünyayı aydınlatmıştır. O'nunla birlikte insanoğlu, eşref-i mahlûkat olduğunun farkına varabilmiştir. Kutlu Nebi'nin çağlar üstü evrensel mesajı kıyamete kadar bize rehberlik edebilecek güç ve kuvvete sahiptir. Bütün yeryüzünün esenlik diyarı olması, bütün şehirlerin güvenli belde olması için 'Muhammed'ül Emin' olan O kutlu insanın özelliklerine ve örnekliğine bugün Müslümanlar ve insanlığın, her şeyden daha çok ihtiyacı vardır. O'nun örnekliği sadece şekle dayalı sünnetlerin yaşatılması değildir. Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her davranışı bize bir hikmeti öğretir. O bizim için her yönüyle örnektir. Baba olarak, eş olarak, öğretici olarak ve yönetici olarak en güzel örnektir.

Peygamber Efendimizi kendileri için en güzel örnek olarak belleyen müminler, gayret ve çabalarıyla susuz ve çoraklaşmış gönüllere, ab-ı hayat olmaya devam etmektedirler. Hiç şüphesiz ki; Hazreti Muhammed, bize canlarımızdan daha sevimlidir. Bundan dolayı bize miras olarak bıraktığı sünnet-i seniyyesi bizler için temel yaşam programıdır. Efendimizin sünnetini sokakta, çarşıda, iş yerinde, okulda, evde ve yaşamın her alanında yaşayıp yaşatmak biz Müslümanların birinci görevidir.

Müslümanlar olarak, Hazreti Peygamber'i örnek almadan geçirdiğimiz her asır, sorunlarımız katlanarak artmıştır. Özellikle son iki asırda habis ruhluların kötü emelleriyle yaptıkları, insanlığa adeta modern cahiliye dönemini yaşatmaktadır. Her devirde İslam'a ve İslam Peygamberine düşmanlık edilse de bu düşmanlık hiçbir zaman bu devirdeki gibi yaygın ve iğrenç bir hal almamıştı. Özellikle de Efendimizi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) merkeze alarak yapılan hakaret ve saldırılar, İslam âleminin parçalanmışlığından fırsatla her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır. Özellikle Fransa merkezli tasarlanan ve organize bir şekilde yapılan saldırılar, Peygamber düşmanlarının emellerinin aksine, Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) davetinin daha fazla insana ulaşmasıyla neticelenmiştir. Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) tanıyanlar O'nun hayatında, davranış ve uygulamalarında adeta insanlığın huzur ve kurtuluşunu bulmuşlardır.

Müslümanların tefrikadan ve esaretten kurtularak izzet bulması, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yoluna sımsıkı yapışmak ve İslam kardeşliğini güçlü bir şekilde tesis etmekle mümkündür. İslam ümmeti, en büyük rehberi ve kurtuluş öğretmeni olan Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her yönüyle özümsemedikçe ve O'nun sünnetini yaşamadıkça aradan uzun yıllar geçse de bugün olduğu gibi insanlık zulüm altında kıvranmaya devam edecektir.

Hayatımızın her alanında sünnet-i seniyye'ye ittiba (bağlılık) arttırılmalı, yaşantımızda Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) güzel ahlakını şiar ve düstur edinmeli, hasseten bugünlerde İslam âlemine daha çok dua etmeliyiz.

Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Resul-i Ekrem Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. İlke Haber Ajansı (İLKHA) olarak Mevlid kandilinin, Peygamber Efendimizin sîretinin anlaşılmasına; İslam düşmanlarının birliklerinin bozulup darmadağın olmasına; Müslümanlar arasında da vahdet, kardeşlik, kurtuluş ve zafer getirmesine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir