• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HAZRETİ MUHAMMED (S.A.V) BİZE CANIMIZDAN DAHA SEVİMLİDİR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik etti. "Hamd, âlemlerin Rabbine; salat ve selam, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen O Resul'e, pak ehl-i beytine ve kıyamete kadar onun yolunu takip eden müminlerin üzerine olsun." sözleriyle başlayan mesajda "(Ey Muhammed!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiya-107) "(Resulüm!) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Al-i İmran- 31)" ayet-i kerimelerine yer verildi.

O BİZİM İÇİN HER YÖNÜYLE ÖRNEKTİR

Yüce Rabbimizin bizlere olan rahmetinden dolayı dünya ve ahiret saadetimizin mutluluğu için her biri rahmet tecellisi olan peygamberler gönderdiği, Hazreti Âdem'den (aleyhi's-selam) başlayan bu kutlu silsilenin son peygamber Hazreti Muhammed (aleyhisselatu ve's-selam) ile son bulduğunun ifade edildiği mesajda, şu ifadeler kullanıldı: “Tarih şahittir ki yeryüzü O'nun doğumuyla aydınlanmıştır. İlk vahiyle birlikte kendisine verilen nur ile tüm dünyayı aydınlatmıştır. O'nunla birlikte insanoğlu, eşref-i mahlûkat olduğunun farkına varabilmiştir. Kutlu Nebi'nin çağlar üstü evrensel mesajı kıyamete kadar bize rehberlik edebilecek güç ve kuvvete sahiptir. Bütün yeryüzünün esenlik diyarı olması, bütün şehirlerin güvenli belde olması için 'Muhammed'ül Emin' olan O kutlu insanın özelliklerine ve örnekliğine bugün Müslümanlar ve insanlık, her şeyden daha çok ihtiyacı vardır. O'nun örnekliği sadece şekle dayalı sünnetlerin yaşatılması değildir. Hazreti Peygamber'in (aleyhisselatu ve's-selam) her davranışı bize bir hikmeti öğretir. O bizim için her yönüyle örnektir. Baba olarak, eş olarak, öğretici olarak ve yönetici olarak en güzel örnektir.”

“…HER ZAMAN MAZLUMUN VE MAĞDURUN YANINDA OLURLAR”

Peygamber Efendimizin (aleyhisselatu ve's-selam) ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet gözetmeksizin "insana" sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğrettiğinin belirtildiği mesajda, "Bu emanet, fitne çıkarmak ve bozgunculuk yapmak yerine; bilgi, hikmet ve marifetle yeryüzünü imar ve inşa etmektir. Bu bilince erenler; insanları yönetirken zulüm, baskı ve zorbalık yerine adaletle ve merhametle yönetirler. Hiçbir zaman zulmün ve zalimin yanında değil, her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olurlar." ifadeleri kullanıldı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (ALEYHİSSELATU VE'S-SELAM) HAYATI BİZİM İÇİN VİCDANIN, AFFIN, SABRIN VE ŞEFKATİN ÖRNEKLİĞİDİR

Mesajda, şu ifadelere yer verildi: "Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler, ubudiyeti unutmuş zihinler, hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler, onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimizin (aleyhisselatu ve's-selam) örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır. Peygamber Efendimizin (aleyhisselatu ve's-selam) hayatı bizim için vicdanın, affın, sabrın ve şefkatin örnekliğidir. Müslümanların tefrikadan ve esaretten kurtularak izzet bulması, Hazreti Muhammed'in (aleyhisselatu ve's-selam) yoluna sımsıkı yapışmak ve aralarında İslam kardeşliğini güçlü bir şekilde tesis etmekle mümkündür. İslam ümmeti, en büyük rehberi ve kurtuluş öğretmeni olan Hazreti Muhammed'i (aleyhisselatu ve's-selam) her yönüyle özümsemedikçe ve O'nun sünnetini yaşamadıkça aradan uzun yıllar geçse de bugün olduğu gibi insanlık zulüm altında kıvranmaya devam edecektir.

BUGÜNLERDE İSLAM ÂLEMİNE DAHA ÇOK DUA ETMELİYİZ

Hayatımızın her alanında sünnet-i seniyye'ye ittiba (bağlılık) arttırılmalı, yaşantımızda Resulullah'ın (aleyhisselatu ve's-selam) güzel ahlakını şiar ve düstur edinmeli, hasseten bugünlerde İslam âlemine daha çok dua etmeliyiz. Çarşambayı perşembeye bağlayan gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Resul-i Ekrem Efendimizin (aleyhisselatu ve's-selam) dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Mevlid kandilinin, Peygamber Efendimizin (aleyhisselatu ve's-selam) sîretinin anlaşılmasına; İslam düşmanlarının birliklerinin bozulup darmadağın olmasına; Müslümanlar arasında da vahdet, kardeşlik, kurtuluş ve zafer getirmesine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz.”

KUTLU NEBİ'YE BUGÜN İNSANLIK OLARAK HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

Kur'an Nesli Platformu tarafından yayımlanan tebrik mesajında ise Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) her gün anılması ve günlük sosyal hayatın tüm alanında olması gerektiğine dikkat çekildi. Mevlid Kandili mesajını platform adına Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mutalip Güngen okudu. Güngen, "İnsanlığı, içine düştüğü zulüm, günah ve karanlık kuyulardan vahyin aydınlığına çıkarmak için gönderilen son Peygamberin üzerinden asırlar geçti. Kutlu Nebi (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'nin doğumunun sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bugünlerde, güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Kutlu Nebi'ye bugün insanlık olarak her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." dedi. Güngen, "Müslümanlar olarak, Hazreti Peygamber'i örnek almadan geçirdiğimiz her asır, sorunlarımız katlanarak artmıştır. Özellikle son iki asırda habis ruhluların kötü emelleriyle yaptıkları, insanlığa adeta modern cahiliye dönemini yaşatmaktadır." ifadelerini kulandı.

HAZRETİ MUHAMMED'İ TANIYANLAR O'NUN HAYATINDA, HUZUR VE KURTULUŞU BULMUŞLARDIR

Güngen, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Her devirde İslam'a ve İslam Peygamberine düşmanlık edilse de bu düşmanlık hiçbir zaman bu devirdeki gibi yaygın ve iğrenç bir hal almamıştı. Özellikle de Efendimizi merkeze alarak yapılan hakaret ve saldırılar, İslam aleminin parçalanmışlığından fırsatla her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır. Özellikle Fransa merkezli tasarlanan ve organize bir şekilde yapılan saldırılar, Peygamber düşmanlarının emellerinin aksine, Efendimiz'in davetinin daha fazla insana ulaşmasıyla neticelenmiştir. Hazreti Muhammed'i tanıyanlar O'nun hayatında, davranış ve uygulamalarında adeta insanlığın huzur ve kurtuluşunu bulmuşlardır." şeklinde konuştu.

HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ; HAZRETİ MUHAMMED, BİZE CANLARIMIZDAN DAHA SEVİMLİDİR

Hazreti Peygamber'in sünnetini yaşamanın önemine vurgu yapan Güngen, "Peygamber Efendimizi kendileri için en güzel örnek olarak belleyen müminler, gayret ve çabalarıyla susuz ve çoraklaşmış gönüllere, ab-ı hayat olmaya devam etmektedirler. Hiç şüphesiz ki; Hazreti Muhammed, bize canlarımızdan daha sevimlidir. Bundan dolayı bize miras olarak bıraktığı sünnet-i senniyesi bizler için temel yaşam programıdır. Efendimiz'in sünnetini sokakta, çarşıda, iş yerinde, okulda, evde ve yaşamın her alanında yaşayıp yaşatmak biz Müslümanların birinci görevidir." ifadesini kulandı.

O'NUN İSMİNİN YERYÜZÜNDE GİRMEDİĞİ ŞEHİR, MAHALLE, HANE VE HATTA GÖNÜL KALMAYINCAYA DEK DURMAYACAĞIZ

Güngen, mesajının sonunda, "Kur'an Nesli Platformu olarak, tüm şer odakların girişimlerine rağmen Allah'ın inayetiyle Efendimiz'in ümmeti olarak O'nun isminin yeryüzünde girmediği şehir, mahalle, hane ve hatta gönül kalmayıncaya dek durmayacağımızı, Efendimiz'i kendimize örnek alarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ederek; Efendimiz Hazreti Muhammed'in mübarek doğum yıldönümü vesilesiyle tüm İslam aleminin Mevlit Kandil'ini tebrik ediyor ve mübarek gecenin tüm insanlığın İslam'la uyanışına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir