• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Sabah namazına gelenlere çorba ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Sarıçam İlçesindeki Eyüp Ensari Camii imamı Yunus Çabuk, Cuma günleri ilk defa namaza başlayan ve her sabah namazını camide kılan cemaatine çorba ikram ediyor.


Camii cemaatinin namaz sonrası da birbirleriyle vakit geçirmelerini sağlamak için böyle bir uygulamayı hayata geçirmeye karar verdiklerini belirten İmam Çabuk, ``Atalarımızın da böyle uygulamaları olmuştur. Camiye gelen açların doyurup, ihtiyaçlarının giderilmesi geçmişten gelen bir gelenektir. Bu geleneğin camimizde tekrar hayata geçirilmesi için uğraş veriyoruz. Bu hizmetin diğer camilerde de olduğu zaman çok iyi olacağını düşünüyoruz. Cemaatin adedinin artacağı ve cemaat arasındaki kardeşlik sevgi ve muhabbetin güçleneceğini düşünüyoruz. Allah çorbayı ikram eden ve camimize teşrif eden kardeşlerimizden razı olsun. İnşallah diğer kardeşlerimiz de camimize ve diğer camilerimize gelirler, Allah`ın ziyafet sofrasından doya doya istifade ederler\" şeklinde konuştu.

Cemaat sayısında önemli bir artış olduğunu belirten Çabuk, \"Çorba bahane, biz cemaatimizle aramızda sevgi, kardeşlik ve hoşgörü bağı kurduk. Çorba ikramı bu işin bahanesi oldu. Biz bu uygulamayı başlattıktan sonra cami cemaatimiz kendi arasında çorba ikramı yarışına girdi. Her gün bir cemaatimiz, camiye gelen yeni cemaatimize çorba ikram ediyor\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir