• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Bangladeşli siyasetçi Ataurrahman: Macron şeytana tapan biri!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş'in başkenti Dakka'da on binlerce kişi Fransız mallarının boykot edilmesini talep ederek yürüdü.

Gösteride, Hz. Peygamber'e hakaret içerikli karikatürleri savunan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un maket heykeli yakıldı.

Polis, Fransız büyükelçiliğine ilerlemek isteyen yürüyüşçüleri engelledi.

Yetkililer, Bangladeş'in en büyük İslamcı partilerinden biri olan İslami Andolan, Bangladeş tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 40.000 kişinin katıldığını tahmin etti.

Protestocular "Fransız ürünlerini boykot" sloganları attılar ve Başkan Macron'un cezalandırılması çağrısında bulundular.

Üst düzey İslami Andolan lideri Ataurrahman, "Macron Şeytan'a tapan az sayıdaki liderden biri" diyerek Bangladeş hükümetini Fransa'nın büyükelçisini sınır dışı etmeye çağırdı.

Grup liderlerinden biri ise, "Fransa Müslümanların düşmanıdır. Onları temsil edenler bizim düşmanımızdır” dedi.

Polis, Fransız büyükelçiliğinden yaklaşık 5 km mesafede yola dikenli telle barikat kurarak yürüyüşçüleri uzak tutmaya çalıştı.

Öte yandan Fransız dışişleri bakanlığı, protestoların gerçekleştiği Endonezya, Bangladeş, Irak ve Moritanya'daki vatandaşlarına uyarıda bulundu ve tedbirli hareket etmelerini tavsiye ederek, “boykot çağrıları anlamsızdır ve radikal bir azınlığın aracılık ettiği ülkemize yönelik tüm saldırıların yanı sıra derhal sona ermelidir” açıklamasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir