• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
İslam düşmanı Macron’a tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Peygamber Efendimize yönelik hakaret içeren karikatürleri yayınlaması ve bunları binalara yansıtmasının hadsizlik ve küstahlık olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Bu tavrı şiddetle kınıyoruz. Bu tavrıyla Macron İslam’ı hiç bilmediğini, anlamadığını ortaya koyarak, sadece cehaletini sergilemekle kalmamış, ırkçı-faşistlerin yanında yer alarak, dünya barışını umursamadığını da göstermiştir. Macron'un şovenizm ve İslamofobi'ye yaslanarak ortaya koyduğu tavır Batı medeniyeti barbarlığının farklı bir tezahürüdür. Tarihte Müslümanların mukaddesatına hakaret edenler çıkmıştır ama içinde bulunduğumuz çağda, hiçbiri bu kadar alçalmamıştır.” denildi.

“Macron bu insanlık dışı ve düşmanlık içeren yaklaşımı ile tarihin karanlık dehlizlerine gömülmeye mahkûmdur” denilen açıklamada, “Macro’nun bu tavrı Batının gerçek yüzünü göstermiş olup, batı medeniyetinin inançlara ve değerlere saygısının olmadığını göstermiştir. Batı tarih boyunca insanlığa faydalı hiçbir çalışmanın içine girmemiştir. Ortadoğu’da ve Afrika’da yaptıkları zulüm ve oluşturdukları sömürü sistemi bunun en bariz örneğidir. Batı hiçbir zaman uygar olamamıştır. İnsanlığın inanç ve değerlerini sömürerek insanlığı baskı ve tahakküm altına almaya ve yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sömürmeye çalışmıştır. İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem); barış peygamberidir. İnsanlığa inşirahtır. Peygamber efendimiz bütün Müslümanların kırmızı çizgisidir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: “Herkes bilmelidir ki, İslam barış dinidir; hakkı üstün tutan, adalete, sosyal dayanışmaya ve birlikte huzur içinde yaşamaya önem veren, temeli dünyada barışı tesis etmek olan bir inanç sistemidir. İslam sadece Müslümanların değil bütün insanlığın iyiliğini ve bütün insanlık için Adaleti isteyen mukaddes bir dindir.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir