• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
Adıyaman'da hem enerji üretilecek hem de enerji tasarrufu sağlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Temiz Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi" kapsamında yapılan Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapım çalışmalarını Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ve İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Alagöz yerinde inceledi.

Millî Eğitim Bakanlığının "Temiz Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi" kapsamında Adıyaman'da uygulanacak olan 120 milyon lira yatırım bedelli enerji projesinin ilk adımı olan, Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapım çalışmaları devam ediyor.

Mimar Sinan MTAL'de yapılacak olan çatı üzeri güneş enerji santrali sayesinde okulun tüm elektrik ihtiyacı karşılanacağı gibi üretilen ihtiyaç fazlası elektrik ise şebeke üzerinden satılacak olan proje hakkında bilgi veren yetkililer, "Proje sayesinde yaklaşık 235 hanenin yıllık enerji tüketimine denk gelen enerji üretilecektir. Ayrıca yıllık 405 ton karbon salınımının önüne geçilecektir. Bu yatırımlar neticesinde hem enerji üretilecek hem de enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu projemizle, okulumuzun çatılarına kuracağımız fotovoltaik panellerle enerji verimliliği dönüşümü ile okulumuzun kaynak ihtiyacını karşılamanın yanında şehir şebekesine satabileceğimiz fazla enerji üretimi de sağlanacaktır. Projeden elde edilinen kazanımların tekrar eğitim yatırımlarına döndürülmesi hedeflenmektedir. Projenin kazanımlarından biri de öğrencilerde temiz enerji bilincinin oluşturulması, karbon, sera gazı salınımının azaltılması, çevreye duyarlı okul konsepti anlamında da örnek olmasıdır." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri