• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanından 'normalleşme' açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkede henüz bir Yasama Meclisi bulunmuyor ve ülke geçiş hükümeti tarafından yönetiliyor. Dışişleri Bakanı Ömer Kameruddin daha önce Siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasının yürürlüğe girmesinin yasama meclisinin kurulması ile anayasal yapının tamamlanmasının ardından gerçekleşeceğini, konunun parlamentonun onayına bağlı olduğunu kaydetmişti.

El- Burhan'dan "normalleşme" yerine "uzlaşma" ifadesi önerisi

Ülkesinin büyük bir ekonomik krizle boğuştuğunu, normalleşmenin ekonomik ve siyasi yararları olabileceğini savunan el-Burhan, "Normalleşme yerine uzlaşma ifadesini kullanalım. 'İsraille' normalleşmek için herhangi bir şantajla karşılaşmadığımızı da teyit etmek istiyorum. Yaptırımlar ve terörü destekleyen devletler listesinde yer almamız dolayısıyla dünyadan soyutlandık. Sudan halkı bundan çok zarar gördü ve biz çıkarlarımızı kolluyorduk. Bölgedeki diğer ülkeler gibi İsrail ile ilişkileri normalleştirme hakkına sahibiz." ifadelerini kullandı.

Normalleşme kararının ülkedeki siyasi partilerin çoğunluğu tarafından kabul edildiğini ileri süren el-Burhan, Sudan’ın Siyonist işgal rejimi ve Filistin arasında iki devletli çözümü desteklediğini, Arap Birliği ve Arap zirvelerinde alınan kararlara bağlı olduğunu vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir