• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Devlet destekli kurduğu elma bahçesinde hasat yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Protokol imzasının ardından elma bahçesindeki hasada katılan Bitlis Valisi ve beraberindekiler, elma hasadı yaptı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat’ta 30 dekar alanda 50 adet elma bahçesi kurulacağını belirtti.

Çağatay, "Elma bahçesinde bugün hasat yapılıyor.  Bizlerde yardım ediyoruz. Allah hayırlı etsin. Burada asıl bulunma sebebimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından finanse edilen Doğu Anadolu Projesi (DAP) Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yürütülen Ahlat'taki yaklaşık her biri 30 dekardan 50 adet toplamda 2 milyon liralık elma bahçesi kurulacak. Onlarla protokol imzaladık. Tabi finansmanla yürütülecek. Önümüzdeki yıllarda Ahlat, patates ve fasulyede Türkiye’nin önemli bir bölümünü karşıladığı gibi elmada da bunu sağlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Kapama elma bahçesinin sahibi Saki Gültepe ise bölgenin elma yetiştiriciliğine elverişli olduğunu, herkesi bu bahçeleri oluşturmaya davet etti.

Gültepe konuşmasında, "Ahlat'ta meyve üretiyorum. Meyveler kaliteli ve güzel. Çiftçilerin buna yönelmesini istiyoruz. Bahçeyi gezdik, verim yüksek. Projelerle Ahlat'ta büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyoruz. Burada hasadını yaptığımız elmaları toptan komisyonculara satıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ahlat ilçesinde bir elma üreticisinin bahçesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ, Doğu Anadolu Bölgesi Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DAP BKİ) Başkanı Profesör Doktor Osman Demirdöğen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Rıfat Çelik katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir