• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
27 Ekim 1947, Keşmir'in "Kara Günü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Keşmir'in bir kısmının Hindistan tarafından işgal edildiği gün olan 27 Ekim, Pakistan'da "Kara Gün" olarak anılıyor.

Pakistan başbakanı İmran Han, uluslararası toplumu Keşmir sorununun ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları ve Keşmir halkının istekleri uyarınca barışçıl bir çözüm için çalışmaya çağırdı.

Başbakan İmran Han, Keşmir Kara Günü ile ilgili mesajında dünyadan Hindistan'ın bölgeyi istikrarsızlaştırmak için devlet terörizmini bir araç olarak kullanmasını engellemek için pratik adımlar atmasını istedi.

Başbakan İmran ayrıca, ülkenin Hindistan'ın devletin yasadışı işgalini kınamak ve kendi kaderini tayin hakkı için mücadele eden Keşmir halkına sarsılmaz desteğimizi yinelemek için Keşmir Kara Günü'nü kutladığını yineledi.

5 Ağustos'tan bu yana Hint işgal güçlerinin Cammu ve Keşmir'de akla gelmeyecek insanlık dışı suçları işlediğini belirten Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi, "Keşmir'de 8 milyon Keşmirli insani olmayan şartlarda ablukaya alınmış durumda. Geçen yıl 5 Ağustos'tan bu yana Hint işgal güçleri Cammu Keşmir'de akla gelmeyecek insanlık suçları işliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Keşmirliler, 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak anıyor

Denetim Hattı'nın her iki tarafında ve dünyanın her yerindeki Keşmirliler, Hindistan'ın anavatanlarını yasadışı olarak işgal ettiğini dünyaya duyurmak için 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak anmaktadır.

Hint Ordusu, 1947'de bugün Cammu ve Keşmir eyaletlerini işgal etti.

O zamandan beri Hint zulmüne rağmen Yeni Delhi, kendi kaderlerini tayin hakkı için mücadele eden işgal altındaki Cammu ve Keşmir'in cesur Müslüman halkının iradesini kıramadı.

Geçen yıl 5 Ağustos'ta Hindistan, yasadışı olarak işgal edilmiş Cammu ve Keşmir'in uluslararası alanda tanınan ihtilaflı statüsünü değiştirmek ve demografik yapısını değiştirmek için daha fazla yasadışı ve tek taraflı adımlar attı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir