• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Van çevre yolu çalışmalarına yeniden başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

12 kilometrelik Kuzey Edremit Çevre Yolu Elmalık Etabı'nda incelemelerde bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Karayolları 11. Bölge Müdürü Ali Hasan Arslan’dan bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Çevre yoluna ilişkin açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Van Çevre Yolu, 10 yıldan fazladır Van gündemini meşgul eden bir konudur. 2011 yılında başlanılan süreç, açılan mahkemelerle başka bir kulvara yöneldi. Ama sayın milletvekillerimiz, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 2 yıldır olaya yeniden el koydu. 18 uygulaması bitti. Birinci Elmalık etabının tescilleri yapıldı. Kuzey Edremit kısmının da tescil işlemleri yapılmakta, çalışmalar bitti. 10 yıl sonra, tekrar yüklenici firmamız bugün itibari ile bulunduğumuz bölgede çevre yolu çalışmalarına başladı. Gecikmiş bir proje. İnşallah bundan sonra önümüzdeki süreçte herhangi bir engelle karşılaşmayız. Bu proje Van'a hayat verecek. Van'ın hem ulaşımını rahatlatacak hem de stat gibi, otogar gibi, sebze hali gibi temel sorunlarına da altlık oluşturan bu çevre yolu bittiğinde kentimiz ciddi anlamda rahatlayacak.” ifadelerini kullandı.  

“12 kilometrelik kısmı yapılacak”

Yolun bir kısmının ihale edildiğine dikkat çeken Bilmez şunları söyledi:

“Bunun bir kısmı ihale edilmiş, bir proje değişikliğinden dolayı şu an 12 kilometrelik kısmı yüklenici firmamız tarafından yapılacak. Geri kalanın da önümüzdeki süreçte Karayolları Genel Müdürlüğümüzce ihale edilmesini bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonla birlikte yolun tümü ihale edilir. Yolumuz 2 etaptan oluşuyor. Biri Van çevre yolu, 40 kilometre civarındadır, şu an gündemde olan bu. Ama çevre yolunun dört dörtlük devreye girebilmesi için Edremit kısmının da yapımı gerekiyor. Onun için biz bundan sonra geri kalan kısmın bir bütün olarak, Edremit Çevre Yolunu da içine alacak şekilde ihale edilmesi talebimiz var. Sayın Milletvekillerimiz Bakanlık nezdinde girişimlerde bulundular. Ulaştırma Bakanlığı bize Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın yer teslimi yaptıktan çalışmalara başlayacaklarını söylediler, onun için ihale edilmiş kısımda bugün itibari ile çalışmalar başladı. 12 kilometrelik kısım inşallah yüklenici firma tarafından en seri şekilde yapılır. İnşallah hep birlikte çevre yolunun bitimini sağlayarak Van halkının hizmetine sunacağız. 10 yıldır gündemde olan, kronikleşen bu sorun da inşallah böylelikle çözülmüş olur.”

“Çevre yolu bizim için çok önemli”

Van çevre yolunun startını vermek için alana geldiklerini belirten AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise şöyle konuştu:

“Van'ın vizyoner bir yolu. 42 kilometre olan yol, 2x2 iken 3x2'ye çıkartıldı ve 60 kilometrelik bir yol. Kurulmuş olan komisyon ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Çevre yolunu çok önemsiyoruz. Eğer iklim şartları elverirse nereye kadar yapılabilirse yapılacak, diğer kısmı da inşallah ilkbaharda tekrardan ihaleye çıkarılıp bu çevre yolumuzun yapılması için elimizden ne gelirse gayret göstereceğiz.”

Çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Karayolları 11. Bölge Müdürü Ali Hasan Arslan, “Van çevre yolumuz 41 kilometreden oluşmakta ve 2x3 şeklindedir. Edremit Çevre Yolumuz da 19 kilometreden oluşmaktadır. Bunların tamamı 2x3 şeklinde projelendirilmiş, Allah nasip ederse, yapımına bugünden itibaren başlayacağız. Ben hayırlı olsun diyorum.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir