• DOLAR 32.535
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2425.171
  • ...
Filistin Başbakanı Muhammed İştiye'den Sudan'ın normalleşme (!) kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İştiye, "Geçtiğimiz günlerde Sudan devletinin de işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme aracına binmesini büyük bir acıyla izledik. Bu, kardeşlerimizin içine düşmelerini istemediğimiz 'yüzyılın düşüşü'dür." dedi.

İştiye, normalleştirme aracına binen her devletle birlikte Arap dünyasının koruma duvarından bir taş düştüğünü ve işgal rejiminin silah deposuna, halkımızın evlatlarını öldürmek, meşru haklarını gasp etmek için yeni bir yığının eklendiğini vurguladı.

Filistin Başbakanı, Filistin halkı adına konuşmaya sadece bu halkın kendisinin yetkili olduğunu ve halkın kendi geleceğini belirleme hakkı olduğunu, bu bölgede barışın anahtarının da sadece bu halkta olduğunu dile getirdi.

İştiye; "İşgal rejiminin, bazı Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmaları imzalamasının ölü denizde yani içinde balık olmayan denizde balık avlamaya gitmesi gibidir." ifadesini kullandı.

Sudan, siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeyi kabul etmesiyle Mısır, Ürdün, BAE ve Bahreyn'den sonra bu rejimle ilişkileri normalleştirmeyi kabul eden Arap ülkelerinin beşincisi oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir