• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
HÜDA PAR Gümüşhane 2'nci Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla 2012 Aralık ayında, siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR, il kongrelerine devam ediyor.

HÜDA PAR Gümüşhane 2'nci Olağan İl Kongresi, pandemi dolayısıyla il başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan seçimin ardından mevcut başkan Mehmet Kabayel, yeniden HÜDA PAR İl Başkanı seçildi.

"Asıl başarı istikamet üzere kalabilmektir"

Kongre'de konuşma yapan HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Kabayel, asıl başarının istikamet üzere kalabilmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Siyasette başarı sadece oy oranları ile ölçülürse yanlış yapılmış olur. Asıl başarı emrolunduğumuz gibi dosdoğru olabilmektir, asıl başarı istikamet üzere kalabilmektir. Tutarlı ve ilkeli bir siyaset bunu gerektirir. Biz de partimizin benimsediği ilkelerden taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ve ilkelerimizi tüm hemşerilerimize anlatmaya devam edeceğiz.

"Önce insan öncelik adalet diyoruz"

Kabayel, " 'Önce insan, öncelik adalet!' dedik. İnsan bir yaratılış değeridir ve yaratılmışların en üstünü, en şereflisidir. Kâinatı yaratan Rabbimiz kâinatı insanın emrine, hizmetine sunmuştur. Bu anlamda dinler de devletler de insan içindir. Ölçüsünü Aziz İslam olarak belirlemiş bir siyasi hareket olarak bu bakış açısını siyasetimizin merkezine yerleştirmişiz. Dini, dili, aidiyeti ve milliyeti ne olursa olsun her insan hürmete layıktır ve hizmeti hak etmektedir. İnsan hayatı kutsaldır." ifadelerini kullandı.

Mehmet Kabayel, "Bu anlayışın hâkim kılınabilmesi için de adaletin tesis edilmesine ihtiyaç vardır. Adalet, her hak sahibine hakkını eksiksiz teslim etmek; dini, dili, aidiyeti ve milliyeti ne olursa olsun herkesin din, can, mal, akıl ve nesil emniyetini koruma altına almaktır. Herkes için yaşanabilir bir dünya ve dini yalnızca Allah'a has kılarak kazanılacak bir ahiret hayatının temel ölçüsünün adalet olduğuna inanıyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir