• DOLAR 32.537
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2433.5
  • ...
Erdoğan, ABD'ye "Yaptırımın neyse geç kalma yap" diye tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Depremin yıl dönümünde konut inşasını tamamlamış olacağız"

Malatya ve Elazığ'da meydana gelen depremleri hatırlatarak, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, depremin hemen ardından yaraları sarmak için harekete geçtiklerini belirtti.

Erdoğan, "Yapılan tespitlerin ardından Malatya'da 1555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık. Bugün Pötürge'de 208, Kale'de 238 konut olmak üzere 446 konutu vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kalan konutlar da etaplar halinde teslim edilecek. İnşallah depremin yıl dönümünde konut inşasını tamamlamış olacağız." dedi.

Depremin merkez üssü olan Elazığ'da da 1015 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere 18 bin 868 konut inşa ettiklerini vurgulayan Erdoğan, bu konutların 2 bin 521'inin teslim aşamasına geldiğini, en kısa zamanda Elazığ'a giderek konutları bizzat vatandaşlara teslim edeceklerini dile getirdi.

"Fransa'nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor, kalkıyor Erdoğan'la uğraşıyor"

"Bu ülkelerin bir kısmında kendi tarihine, inancına, kültürüne yabancı hatta husumet besleyen yönetimlerin yol açtığı felaketlere şahit olduk. İşte şu son zamanlarda Fransa'nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor, kalkıyor Erdoğan'la uğraşıyor. Ya önce sen kendine bir bak, nereye gidiyorsun bir ona bak. Dün Kayseri'de de söyledim bu bir vaka. Onun için bir hakikaten kontrolden geçmesi lazım."

''Bir de Hollanda'da bir milletvekili müsveddesi var. O da kalkmış bizimle ilgili yine bir şeyler yapıyor. Ya bir defa haddini bil, haddini bil, kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Haddini bileceksin. Faşizm bizim kitabımızda yok faşizm sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya'da yaşadık, İtalya'da yaşadık, Nazizm'i yaşadık. Siz onlarla beraber yol yürüdünüz ama bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizm, bizim kitabımızda sosyal adalet var ve biz bu sosyal adaletle yol yürüyoruz."

"Suriye'de briket evler yapıyoruz"

"Suriye'de briket evler yapıyoruz. İdlib'de evsiz kalanları bu evlere yerleştirmenin gayreti içindeyiz. Söz verdiler. Başta Almanya, '125 milyon avro destek veririz' dediler. Ondan sonra 50 dereden 50 türlü su getirdiler. Yok Birleşmiş Milletler dediler, yok şurası dediler, burası dediler, bir Allah kuruşu yok. Bunların sözlerine inanılmaz. 'Biz STK'lar ile bu yolda devam ederiz ve bu briket evleri de inşallah yaparız' dedik. Orada emeği olan tüm STK'larımıza şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum."

Erdoğan, Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığını ifşa ettikleri için hedef haline getirildiklerini, daha önce Balkanlar'dan Güney Asya'ya kadar dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında yer aldıklarında da benzer saldırılara uğradıklarını söyledi.

"Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer aldığımız için suçlandık"

"Kafkasya'da kendi topraklarını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer aldığımız için suçlandık. İşte şimdi duyuruyorum. Bazı Amerikalılar çıkıyor, İlham kardeşimi arıyor ve diyor ki 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz. Erdoğan var, Türkiye var. Biz Türkiye'de yeri gelirse yaptırım uygularız.' Ya sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin ya. Yaptırımın neyse geç kalma yap. F-35 için adım attık, paramızı ödedik, vermediniz. Vermiyorsunuz ve bizi tehdit ettiniz. 'S400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir