• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Diyarbakırlı vatandaşlardan Macron'a haddini bil çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İslam'a alçakça hakaret ederek, Hazreti Muhammed'e (Salallahu Aleyhi Vesellem) hakaret eden sözde karikatürleri devlet binasına yansıtmasına tepki gösteren vatandaşlar, İslam düşmanlarına karşı birlik olunması gerektiğini belirttiler.

Macron'un İslam'a karşı savaş açtığına vurgu yapan HÜDA PAR, Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, "Uzun zamanda beri Fransa'nın İslam'a, düşmanlık konusunda bayrağı eline alması ve bu öncülüğü yapması Müslümanları derinden sarsıyor. Öncelikle Charlie Hebdo, adındaki karaktersiz yüzünden yani onun seviyesizliğinden Peygambere, düşmanlık yapılırken artık peygambere düşmanlık seviyesini cumhurbaşkanı seviyesine kadar çıkardı. Bu İslam'a, karşı açık bir şekilde savaşılmasının ön ayakları oluşturuldu. " ifadelerini kulandı.

Hazreti Muhammed'e dil uzatanlara karşı duracaklarını vurgulayan Şenol, "Aslında bu tekrar bir Haçlı Savaşı'nın Müslümanlara karşı başlatılması anlamına da gelebilir. Müslümanlar olarak İslam'a, Müslümanlara ve aziz önderimiz Hazreti Peygambere, kim karşı çıkarsa ve kimler saldırırsa bizi karşılarında bulabileceklerini unutmasınlar." dedi.

Şenol son olarak, izzetli ve şerefli olan Peygamber Efendimize, Charlie Hebdo ve Macron gibi dengesizlerin saldırılmasına müsaade edilemeyeceğini belirtti.

İslam'a karşı düşmanlığın tarih boyunca olduğunu söyleyen vatandaşlardan Abdulkadir Kırdoğan,"Yapılan bu İslam düşmanlığı bugün değildir. Sahabe zamanında müşriklerle verdikleri mücadelelerde bunun ispatıdır. Fransa Cumhurbaşkanı, kendi ırkı ve dininin istediği şeklinde Müslümanlığı yok etmek istiyor. Eğer bizler Osmanlı Sultanlarından Fatih Sultan Mehmet, gibi birliği kurup ve birlik olursak Yahudiler ve Hristiyanlar Müslümanlara zarar veremez. " dedi.

Birlik olunmadığı taktirde İslam düşmanlarının Müslümanlara zarar vereceğine dikkat çeken Kırdoğan, "Müslümanların, içerisinde birlik ve beraberlik olmasa bizler daha çok zarar görebiliriz. Eğer bizler hakkıyla 'Eşhedü En La İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammenden Abdühü ve Resüllüllah' dersek ancak o zaman birlik oluruz. Bu yüce dinimizi, mukaddes dinimizi, bereketli toprağımızı, şanlı bayrağımızı ve güzel insanlarımızı karalamak istiyorlar." ifadelerini kulandı.

"Müslümanlar içinde birlik olursa Macron bu hadsizliği yapamaz"

Fransa birçok kez İslam'a karşı hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Resul Karacadağ, "Fransa sürekli İslam'a ve Müslümanlara karşı durmuştur. Müslümanlar ise ona karşı birlik olup tepki göstermiyor.  Müslümanların ayağa kalkması lazım. Ben şahsım adına Müslüman, ülkelerinden rica ediyorum. Birbirlerine destek versinler. Fransa'yı da kınıyorum. Müslümanlara karşı gelen kim olursa olsun Allah onun binlerce kez belasını versin." şeklinde konuştu.

Macron, gücünü İslam düşmanı Yahudilerden aldığını belirten Karacadağ, "Macron, bu gücü ise Yahudi ülkelerden alıyor. Müslümanların, içerisinde ise birlik yok eğer Müslümanlar içinde birlik olursa Macron bu hadsizliği yapamazdı. Macron, gücünü Yahudilerden almasa böyle bir alçaklığa kalkışamazdı. Rabim, ülkemizi ve dinimizi korusun." ifadelerini kullandı.

Hazreti Muhammed'e, dil uzatanların dilleri kesilmelidir

Emmanuel Macron'nun haddini aşan tavırlar sergilediğine dikkat çeken Kasım Şenol, "Macron haddini ve sözünü aşan tavır ve hareketler içerisinde bulunuyor. Ama bunu çok iyi bilsin ki aslanın dolaştığı yerlerde tilkiler dolaşamaz. Türkiye, Müslümanları aslan gibidir. Macron'nun da ve onlara destek verenlerin de haddini bilecek güce ve kudrete sahiptirler. Müslüman aleminin lideri olan Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e, dil uzatanların dilleri kesilmelidir." dedi.

Bugün Müslümanlar Macron'nun haddini bildirebilecek güce sahip olduğunu belirten Şenol, "Macron, bilinmelidir ki Türkiye'deki insanlar, 2 Fatihin evladıdırlar. Biri Fatih Sultan Mehmet Han'dır. Diğeri ise Salahattin Eyyubi'nin torunlarıdırlar. Bu 2 komutanlardan bir tanesi İstanbullu fethetti. Diğeri de kutsi şerifi fetheden komutanların evlatlarıdırlar. Macron ve atasının hadlerini bildire bilecek kudrete sahiptirler. Haddini bilsin kimin karşısında konuştuğunu unutmasın." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar olarak bunların mallarına boykot etmemiz lazım"

İslam düşmanı ülkelerin mallarının boykot edilmesi gerektiğini belirten Mustafa Lamcı, "Biz Fransa ve Avrupa'nın, geçmişini biliyoruz. Geçmişte Osmanlıdan aman dileyen Avrupa, Afrika'daki yapmış olduğu zulmü hiç unutmuş değiliz. Müslüman, insanları nasıl katlettiğini ve Müslümanlara ne kadar eziyet yaptığını biliyoruz. Bunun içinde biz Müslümanlar olarak bunların mallarına boykot koymamız lazım. Zaten şu anda ekonomik sıkıntılar içerisindedirler. Ürünlerini almamamız lazım ve bunlara da bu tepkiyi göstermemiz gerek." dedi.

"En önemlisi de birlik ve beraberliğimizi birleştirmemiz lazım." diyen Lamcı şöyle konuştu: "Bizim toplumumuzun çimentosu dinimiz İslam'dır. Dinimize el uzatanlara fırsat vermememiz gerekir. Dünyanın neresine bakarsanız Müslümanların ciddi bir zülüm içerisinde olduklarını görüyoruz. Bunu da bilinçli yapıyorlar. Bir taraftan Yunanistan'ı ve Ermenistan'ı kışkırtıyorlar. Öbür taraftan Almanya'da polisler camilerimize ayakkabıyla giriyorlar. Bunlar için uyanık olmamız gerekli. Selahattin Eyyubi'yi ve Fatih Sultan Mehmet'i de unutmamak lazım."

İslam düşmanları karşısında dik durulması gerektiğini belirten Hayat Doğan, "Macron'nun, bu densizliğini lanetliyoruz. Allah'ın, izniyle onlara karşı dik duracağız. Allah'u Teâlâ ümmete vahdeti nasip etsin ki küfrün karşısında dimdik durabilelim. Rabbim ümmete birliği nasip etsin. Küfür, nasıl tek millet ise Allah'u Teala da ümmeti tek vücut halinde küfre karşı dik durmayı nasip etsin. Bu zalimlere karşı canımızla, malımız ve evlatlarımızla davamızın arkasındayız. Elimizden gelen her türlü mücadeleyi de yapacağız. Fransa Cumhurbaşkanını ve onun yandaşlarını lanetliyorum. Allah, İslam'a ve İslam adına çalışanlara yardımcı olsun." dedi. (İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir