• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Yolda bulduğu para dolu cüzdanı sahibine teslim etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yalova'da 112 personeli olarak çalışan Gökhan Zevne, misafirliğe geldiği Malatya'da Kışla Caddesi'nde alışveriş yaptıktan sonra içerisinde bin 250 TL nakit para ile kredi kartlarının olduğu cüzdanını yere düşürdü.

Yoldan geçerken cüzdanı bulan Malatyalı Mahmut Yetek, çevredeki işyerlerine telefon numarasını bırakarak cüzdanın sahibi çıktığında kendisiyle irtibata geçilmesini istedi.

Cüzdanını düşürdüğünü fark eden Zevne, alışveriş yaptığı işyerine giderek durumu bildirdi.

İşyeri çalışanları, cüzdanı bulan Yetek'in telefonunu genç adama vererek kendisiyle buluşmasını sağladı. Zevne, içerisinde para ve kredi kartlarının bulunduğu cüzdanını eksiksiz teslim aldı.

"Daha önce de yolda bulduğum paraları sahiplerine teslim ettim"

Daha önce de biri yüklü miktarda olmak üzere 2 defa para gördüğünü ve sahiplerine teslim ettiğini söyleyen Mahmut Yetek, "Çelik kapı bayiliği yaptığım için iş gereği il il dolaşıyorum. 1983 yılında Muş'ta 300 kurbanlık satan bir vatandaşın kaybettiği para dolu çantasını buldum ve araştırarak sahibine teslim ettim. 1989 yılında ise Antalya'da bir miktar para buldum onu da sahibine teslim ettim. Dün de Kışla Caddesi'nde yoldan geçerken yerde bir cüzdan buldum. İçerisine baktığımda bir miktar para, kredi kartları ve kimlik vardı. Çevredeki esnafa bir cüzdan bulduğumu, sahibi çıktığı takdirde benimle iletişime geçmesi için telefon numaramı bıraktım. Daha sonra cüzdan sahibi Gökhan Zevne beni arayarak cüzdanını kendisine teslim ettim." dedi.

"Kul hakkının affı olmaz"

Kul hakkı yiyenlerin hiçbir zaman iflah olmayacağını ve ahirette kendilerine azap olarak döneceğine dikkat çeken Yetek, "Çok şükür Müslümanız, Aziz İslam dinine tabiyiz ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in ümmetindeniz. Bunun için ne kadar Rabbimize şükretsek azdır. Belki birileri gördüğü parayı veya yediği kul hakkını dünyada kar olarak görebilir ama asla öyle değildir. Bunun ahiret boyutu da var. Ahirette kul hakkı yiyen insanın sevapları hak sahibine verilir. Eğer sevabı o hakkı karşılayamazsa hak sahibinin günahı kul hakkı yiyene verilir ve bu şekilde kul hakkı ödenir. Çünkü ahirette para ve altının hiç kimseye bir faydası olmaz ve kimse ahirete para ve altınla gidemez ancak dünyada işlediği sevap ve günahları ile gider. Onun için elimizden geldiği kadar kul hakkı ile Rabbimizin huzuruna çıkmayalım çünkü kul hakkının affı olmaz." diye konuştu.

Cüzdan sahibi Gökhan Zevne ise ziyaret amaçlı Malatya'ya geldiğini, alışveriş esnasında cüzdanını kaybettiğini belirterek cüzdanı bulup kendisine teslim eden Yetek'e teşekkür etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir