• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Diyarbakır'da 461 bin çocuk Eğitim Olimpiyatlarına katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrencilerin bilim, spor, kültür ve sanat alanlarına ilgilerinin arttırılarak yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak ve onları ulusal ve uluslararası anlamda desteklemek amacıyla planlanan Diyarbakır Eğitim Olimpiyatlarının hazırlık toplantısı Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleşti.

Diyarbakır'ın her bir köşesinden ilk ve ortaöğretim düzeyindeki okullarda öğrenim gören bütün öğrencilerin katılacağı olimpiyat projesine yönelik yapılan hazırlık toplantısında Karaloğlu, yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Her platformda gençlik faaliyetlerine öncelik verileceğini vurgulayan ve gençlerin gelişimine katkı sunacak projeleri hayata geçirmeye yönelik çalışma sürdürdüklerini belirten Karaloğlu, çocuklara; sporla, sanatla, kültürle dokunarak onlara ne kadar değerli olduklarını hissettirmek gerektiğini söyledi.

Satrançtan Robotik Kodlamaya kadar birçok kategori yer alacak

Kaybedilecek zamanlarının olmadığını belirten Karaloğlu, hedeflerinin Diyarbakır'daki 461 bin çocuğu bu etkinliklerden faydalandırmak ve yeteneklerini tek tek ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Karaloğlu, her kurumun bunu bir sorumluluk bilerek hareket etmesini istedi.

Olimpiyatlar çerçevesinde; içerisinde spor, sanat, bilim ve kültüre yönelik birçok faaliyet alanı olan projede; akıl ve zekâ oyunları, satranç, robotik, öykü, fotoğraf, müzik, kısa metraj film, piyes ve tiyatro, okul oyunları, basketbol ve voleybol, akademik başarı, bilim ve proje ile görsel sanatlar gibi 14 kategoriden oluşan geniş bir yelpazede yarışma ve turnuvalar düzenlenecek.

Birçok farklı kategori ve temada düzenlenecek Eğitim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir