• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Evlat nöbeti tutan aile sayısı 165'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kars'tan gelerek kardeşi Özal Aymaz için evlat nöbetine katılan ağabey Fettah Aymaz, ailelerine kavuşan çocukları gürünce evlat nöbetine katılma kararı aldığını belirtti.

 

Aymaz, "2014 yılında Kobani olaylarında kardeşim İstanbul Ataşehir'de çalışırken HDP, tarafından Suriye'ye giden yardım TIR'ları içerisinde, kandırılarak gönderildi. Kardeşim, Suriye'ye kaçırıldığından beridir haber alamadık, sağ mı ölü mü bilmiyoruz." dedi.

Tek umudunun kardeşini alıp evine gitmek olduğunu belirten Aymaz, "Televizyondan evlat nöbetine katılan ailelerin çocuklarının teslim olduğunu gördüm. Ben de kardeşimin onların çocukları gibi gelip teslim olması umuduyla evlat nöbetine katıldım. HDP tarafından kandırılıp dağa gönderilen çocukların PKK'den kaçıp anne ve babalarına kavuştuklarını gürünce sevindim. Ben de istiyorum ki buradan kardeşimi alıp evimize gidelim." ifadelerini kulandı.

Kardeşine çağrıda bulunan Aymaz, "Kardeşim! Eğer beni duyuyorsa gel. Sen bizim bir parçamızsın, kardeşimsin. Kılına zarar gelmesini istemiyorum. Onun için gelip güvenlik güçlerine sağ salim teslim olmanı istiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir