• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Gaziantep’te sokak hayvanları için yeni barınak yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından dünyanın en önde gelen hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi bünyesinde yer alan “Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” sokak hayvanlarının en güvenli evi olacak.

Gaziantep'in Burç Bölgesi, Yazıbağ Mahallesi'nde hayata geçecek olan ve 10 dönüme yayılan projenin 2021 yılının ilk aylarında hayata geçmesi planlanıyor.

“Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi”nin içinde hayvanlar için ameliyathane, klinik hizmetleri, kulübeler, bakım odaları, gezinti alanları gibi sahalar olacak. Çok sayıda hayvana toplu olarak bakım yapılabilecek ve tedavi edebilecek merkezde Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların da bakım ve tedavileri yapılabilecek.

“Sahipsiz hayvanların risk oluşturmasını önlüyoruz”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, 10 dönümde hayata geçecek ortalama 10 milyon liralık bütçeye sahip proje hakkında açıklamada bulundu.

Sahipsiz sokak hayvanlarının çevrede risk oluşturmalarını önlemek ve hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Özsöyler, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak sadece il merkezinde değil, kentin tüm ilçeleri ile 650 köyün tümüne hizmet ediyoruz. Başıboş köpekleri toplayıp mevcut barınağımıza getiriyoruz. Barınakta gerekli tedavi ve bakımları yaptıktan sonra da kısırlaştırıyoruz. Kulaklarına ciplerini takıyoruz. Gerekli tüm aşıları yapıldıktan sonra iyileşme süresi biten köpekleri aldığımız bölgeye tekrar bırakıyoruz. Şehrimizin 20 noktasında büyük besleme noktalarımız, 120 noktasında da küçük besleme noktalarımız var. Bir aracımız her gün bu noktalara giderek hayvanları dezenfekte ederek, bakımlarını yapıp yemeklerini bırakıyor. Hayvan dostu, hayvanları seven ve hayvanlarla yaşamaya alışmış bir şehiriz.” diye konuştu.

“Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez”

Hayvanat bahçesindeki barınağın küçük gelmeye başlaması üzerine böyle bir projeye başvurduklarını ifade eden Özsöyler, “Hayvanat bahçesindeki barınağımızda faaliyetine devam edecek. Yapılacak olan barınakta hayvanların gerekli tedavileri ve bakımları yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakacağız. Bizim sokak hayvanlarıyla birebir yaşamayı öğrenmemiz lazım. Hayvan sevmeyen insan da sevemez.” dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir