• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye'nin ilk uçan arabası Cezeri, Amida Höyük'te uçuş denemesi yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Bilgi Evi Öğrencileri Selçuk Bayraktar’a seslendi. Sosyal medyadan Bayraktar’a seslenen öğrenciler, “Peygamber şehri Diyarbakır'da El-Cezeri'nin mirası olan bir hayali gerçekleştirmek ve sizleri ağırlamaktan şeref duyarız” çağrısı yaptı.

Köprü üzerinde konuşacağız

Bayraktar, yaptığı paylaşımda, " Bir gün Dicle'nin kenarında birlikte çay içecek; Peygamberler şehrinde geçmişten geleceğe eserlerinizle kurduğunuz köprü üzerinde konuşacağız. Ve o sohbette hırsla yarışan dev girişimler değil; eserleriniz, adalet, merhamet ve insan olacak” ifadelerine yer verdi.

Vali Karaloğlu’ndan teşekkür mesajı

Ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da Twitter'dan, "Cezeri"nin Amida Höyük'te uçuş denemesi yapması talebine destek veren Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, bugünün El Cezeri’si değerli Selçuk Bayraktar’a çok teşekkür ediyorum” mesajını paylaştı.

Yıldız çağrıda bulunmuştu

Sur ilçesindeki Amida Höyük Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Yıldız'ın, geçtiğimiz gün Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri"nin uçuş denemesinin, ünlü İslam alimi El Cezeri'nin dünyanın ilk robotlarını yaptığı ve Amida Höyük'te gerçekleştirilmesi önerisine Bayraktar, Twitter hesabından destek yanıtı vermişti.

Bu arada Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk uçan arabası "Cezeri", 15 Eylül'de ilk uçuş testlerini başarıyla tamamlamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir