• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Trump'tan normalleşme açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trump, Oval Ofis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail' ve Sudan, barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardı" ifadesini kullandı. 

Siyonist işgal rejimi ile barış yapmak için bekleyen en az 5 ülke daha olduğunu iddia eden Trump, bu ülkelerden birinin de Suudi Arabistan olduğunu vurguladı. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'le normalleşme karmaşık bir adım ve geçiş otoritesinin henüz tamamlanmamış organları arasında tam bir uzlaşı gerektiriyor. 'İsrail'le ilişki kurma kararını onaylamak için öncelikle parlamentonun kurulması lazım. " ifadelerini kullanmıştı.

Sudan yönetiminden ismini vermeyen başka bir yetkili de dün Egemenlik Konseyi ile Bakanlar Kurulunun Siyonist işgal rejimiyle ile ilişki kurmakta herhangi bir sorunu olmadığını, Tel Aviv yönetimine düşmanlık duymadıklarını belirtmişti.

Siyonist işgal rejimi İstihbarat Bakanı Eli Cohen, dün Siyonist işgal rejiminin Kanal 13 televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD’nin Sudan’ı "terörizmi destekleyen ülkeler" listesinden çıkarma niyetine eş zamanlı olarak Tel Aviv ile Hartum yönetimleri arasında da normalleşmenin çok yakın olduğunu belirtmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir