• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...

Çiftçilere yönelik desteğini sürdüren Şahinbey Belediyesi, geçtiğimiz hafta Kapcağız köyünde başlattığı 4 bin ton gübre dağıtımını Cevizli köyünde devam ettirdi.

Tarımsal üretimi arttırmak ve çiftçileri desteklemek amacıyla çiftçilere 2 bin 600 ton taban gübresi ve bin 400 ton üst gübre olmak üzere toplam 4 bin ton gübre dağıtımına başlayan Şahinbey Belediyesi, çiftçiye gübre desteği verdi.

Köy meydanında düzenlenen törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, dünya değişse de beslenmenin öneminin değişmediğini belirtti.

“Pandemi sürecinde gıdanın önemini çok daha iyi anladık”

Gaziantep'in 2 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir şehir olduğunu belirten Bakbak, “Geçmişten bu yana tüm dünyaya baktığımızda beslenme, hayatımızın içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Yaşadığımız pandemi sürecinde gıdanın önemini çok daha iyi anladık. Çiftçilerimiz her bir ekini kendi bebeği gibi bakarak, büyük bir fedakarlıkla emek veriyor. Kurumlarımız ihtiyaçların tespiti ve giderilmesi noktasında, büyük bir hiyerarşi içerisinde bu süreç yönetiliyor. Bu organizasyonda da bunun en güzel örneğini görüyoruz.” dedi.

“Pandemi sürecinde gıda arzı güvenliği öne çıktı”

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin de, ortak akılla yapılan projenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Şahinbey Belediyesi’nin yapmış olduğu bu çalışma ortak akılla birlikte hareket etmeye ve üretime dayanan çok önemli bir proje. Çiftçiler verilen destekler sayesinde ekilen alan 110 bin dekardan 280 bin dekara çıkmış. Özellikle de bu pandemi sürecinde dünyada konuşulan en önemli konu gıda arzı güvenliği. Şahinbey Belediyemiz yapmış olduğu bu faaliyetle sadece Gaziantep’in değil, ülkemizin de stratejik ürünlerine değer katıyor.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ da Şahinbey Belediyesinin çiftçilere verdiği destekle çıtayı yükselttiğini belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Şahinbey ilçesindeki çiftçilere 10 bin ton gübre, 14 bin ton yem, 9 bin 650 ton arpa ve buğday, 290 ton mercimek, yonca, İtalyan çimi tohumu, 750 bin adet zeytin, 150 bin adet fıstık fidanı desteği sağladıklarını söyledi.

“Çiftçimize desteğimizi arttırarak sürdüreceğiz”

Yaklaşık 4 yıldır çiftçiye her anlamda destek olduklarını belirten Tahmazoğlu, çiftçilere desteklerinin artarak devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Çiftçilerimiz çok önemli bir iş yapıyorlar. Tarımsal ürünlerin hepsi stratejik. Birçok şey olmasa da olur ama ekmeksiz olmaz. Ekmeğimiz ve aşımız çiftçimizin ürettiği ürünler ile oluyor. Bu nedenle çiftçiye destek çok önemli. Şahinbey Belediyesi olarak dört yıl önce başladığımız çiftçilerimize destek programımızı her gün çeşitlendirerek ve arttırarak devam ediyoruz. Biz ilk desteğe başladığımızda Şahinbey’de ekilen alan miktarı 110 bin dekardı. Dağıtımını yaptığımız gübre ve arpa tohumuyla şu anda ekilen alan 280 bin dekara çıktı.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan da çiftçilerin Tahmazoğlu’na hep dua ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından çiftçilere gübre dağıtıldı. (İLKHA)