• DOLAR 32.482
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2478.963
  • ...
Bu yıl ödüllü ‘Siyer Yarışması’ online olarak yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla 14 Şubat 2021 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, yarışmada dereceye girenlere 1001 ödülünün verileceği belirtildi.

Yapılacak yarışmayla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, Peygamber efendimizi toplumun gündeminde daima canlı tutmak için ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ temalı online siyer yarışmasını düzenlediklerini söyledi.

Aslan, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen o kutlu peygamberin; hayatının okunması, tanınması ve her yönüyle hayatımıza taşınması için Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak omzumuzdaki sorumluluğun gereğini yerine getirmek adına yıllardır çaba göstermekteyiz. Yönünü kaybetmiş insanlığın pusulası, maddi ve manevi bin bir hastalığa giriftar şu hayatın yegâne reçetesi şüphesiz Kur'an'dır. Kur’an’ın mücessemleşmiş, ete kemiğe bürünmüş hali olan Resulullah’tır (aleyhisselatu vesselam).” dedi.

“En güzel örnek Hazreti Muhammed Efendimizdir”

Her daim Peygamberi toplumun gündeminde canlı tutmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Aslan şöyle devam etti:

“And olsun! Allah’ın Resulünde sizin için Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çokça zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. (Ahzab 21) ayet-i kerimeyi kendimize referans alıp en güzel örnek Hazreti Muhammed’i (sallallahu aleyhi ve sellem) toplumun gündeminde daima canlı tutmak ve hayatımızı O'nun (sallallahu aleyhi ve sellem) kutlu siretiyle buluşturmak için ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ temalı online siyer yarışmasını düzenliyoruz.”

“Tüm halkımızı yarışmaya katılım göstermeye davet ediyoruz”

Aslan, 23 Ekim tarihinden 7 Şubat 2021 tarihine kadar başvuruları alınacak olan “O’nu Oku, O’nu Yaşa” temalı online siyer yarışmasının 14 Şubat 2021 Pazar günü yapılacağını aktardı.

Tüm halkı düzenlenecek siyer yarışmasına davet eden Aslan, “O'nu tanımak ve O'nu anlamak en büyük ödül olsa da ilavesi olarak 1001 ödülün daha verildiği bu siyer yarışmasına yediden yetmişe tüm halkımızı, bu yarışmaya katılım göstermeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Yarışma kategorileri ve sorumlu kitaplar

Yarışmanın kategori ve sorumlu kitaplar hakkında bilgi veren Aslan, şunları kaydetti: “Birinci kategori: (4. ve 5.sınıf öğrencileri). İkinci kategori: (6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri). Üçüncü kategori: Lise (9, 10, 11 ve 12.sınıf öğrencileri) ile örgün eğitimde okumayıp 2004 ve sonrası doğumlu olanlar. Dördüncü kategori: Diğer (Belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar). Sorumlu olunacak yarışma kitapları ise şöyle; 1. ve 2. Kategori: İDEV Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanıp Etiket Yayınlarından çıkan ‘İslam Tarihi Dersleri Siyer 1’ adlı eser, 3. ve 4. Kategori: Yazar Hüseyin Yıldız’ın kaleminden, Semere Yayınlarından çıkan ‘Nebevi Ahlaktan Yansımalar’ adlı eser.”

Yarışmanın tarih ve saatleri şöyle:

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyonu Üyesi Abdullah Aslan ise yarışmanın yer, tarih ve saatleri hakkında bilgi aktardı.

Aslan, “Yarışma, başvuru işlemleri 23 Ekim 2020 ile 7 Şubat 2021 tarihleri arasında http://peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılacaktır. Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com web sayfasından online olarak gerçekleştirilecektir. Yarışma Tarihi 14 Şubat 2021 Pazar’dır. 1. Kategori için yarışma saati 10.00-12.00, 2. Kategori için yarışma saati 13.00-15.00, 3 ve 4. Kategoriler için yarışma saati 16.00-18.00 (TSİ) saatlerinde farklı oturumlarda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara, yarışma saatleri e-posta/sms yoluyla da hatırlatılacaktır. 1. ve 2. Kategoride 60 soru ve 90 dakika cevaplama süresi; 3. ve 4. Kategoride 75 soru ve 90 dakika cevaplama süresi olup puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın ödülleri

Yarışmanın 1001 ödülünün olduğuna dikkat çeken Aslan, “Tüm ödüller Türkiye geneli dağıtılacaktır. 1. Kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, akıllı bileklik saat gibi toplamda 301 ödül. 2. Kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 500 ödül. 3. Kategoride: Dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 100 ödül. 4. Kategoride: Dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi toplamda 100 ödül olacaktır.” dedi.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir