• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Hariri, teknokrat hükümeti kurup Fransa destekli reformları gerçekleştireceğini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan'da 4'üncü kez başbakan olarak seçilen Hariri'nin açıklamasında "Fransa" vurgusu dikkat çekerken, "Fransa'nın girişimi doğrultusunda ekonomik, finansal ve idari reformlar yapmak üzere politik olmayan uzmanlardan oluşan bir kabine kuracağım. Hükümeti kurmak için hızlı davranacağım çünkü zaman azalıyor ve ülkemiz için bu son şans olabilir" ifadelerine yer verdi.

Hariri, teknokratlardan oluşan bir hükümet kurup Fransa destekli reform planını gerçekleştireceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn tarafından atanan Hariri, ülkeyi uzun süredir saran siyasi ve ekonomik krizden çıkarması umuduyla mecliste yapılan oylamada 65 vekil kendisine destek verirken 53 vekil de çekimser oy kullandı.

Daha önce 3 kez başbakanlık yapan Hariri, kriz nedeniyle geçen yıl başlayan kitlesel gösterilerin ikinci haftasında istifa etmişti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki krize karşı reformları hayata geçirecek bir hükümetin kurulması ve sonrasında Paris'te Lübnan'a destek için uluslararası konferans düzenlenmesi girişimini başlatmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir