• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
''PTT'de çok büyük bir dönüşüm hazırlığı içindeyiz''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karaismailoğlu, "e-ticaret, lojistik konularının da salgın sürecinde ne kadar önemli olduğunu anladık. Bu yüzden PTT'de çok büyük bir dönüşüm hazırlığı içindeyiz şu an. Demir yolunda lojistik olarak yük hareketinde şu an yüzde 5'lerdeyiz. Bunu kısa zamanda yüzde 10'lara, 20'lere çıkarma hedefindeyiz." diye konuştu.

Adil Karaismailoğlu, "Hem mikro mobilite hem akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında yer alıyor. Ülkemiz en gelişmiş akıllı teknolojileri kullanan ülkelerden biri. Bunu çok daha artıracağız. Uçak, tren, hatta otomobil ve otobüsü bir arada entegre etmek gerekiyor. Bunları birbirine bağlamak için, bağımsız uygulamaları birbirine birleştiren yoğun bir çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde bunun meyvelerini alacağız." ifadelerini kullandı.

''Türkiye olarak, dijitalleşme konusunda dünyanın üst noktalarındayız. Bakanlık olarak, havada, karada, denizde, uzaya gönderdiğimiz uydularımızla birlikte dijital dönüşümü en üst seviyede yaşıyoruz ve vatandaşlarımıza yaşatıyoruz, yaşatmayı sürdüreceğiz. 5G dünyada da çok tartışılıyor. Buna yönelik önemli çalışma var. Türkiye olarak biz de buna yönelik altyapımızı hazırlıyoruz. Burada en önemlisi yerli ve milli teknolojiler kullanmak. 5G dünyada da oturmuş bir sistem değil, biz de oradan geri kalmıyoruz. 5G'ye hazırlıklarımıza hızlı şekilde devam ediyoruz. Zamanı geldiğinde, dünya ile birlikte zamanı geldiğinde, biz de 5G'ye geçeceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir