• DOLAR 32.506
  • EURO 34.637
  • ALTIN 2479.79
  • ...
Memur adayları KPSS sonuçlarına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/ Eğitim Bilimleri/ Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklandı.

Sınav sonuçlarını merak eden memur adayları, saat 08.15'ten itibaran ÖSYM'nin web sitesinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçlara erişti.

ÖSYM  saat 13.30'da ise adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını erişime açtı.

Sınav sonuçlarını ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemeleri inceleyen adaylar, "netlerinin kaybolduğunu, boş bıraktıkları soruların yanlış olarak hesaplandığını " ileri sürerek sosyal medyada bir araya geldi.

Twitter'da  #ösymsonuçlarhatali etiketi kısa sürede Türkiye gündeminde en üst sıraya yükseldi.

Sonuçlara itirazda bulunan binlerce aday, sonuçların tekrar değerlendirilmesini istedi.

ÖSYM’ye 2020 KPSS sonuçlarının hatalı olduğunu söyleyen bazı kullanıcıların attıkları tweetler

 

 

           

 

 

Eğitim Uzmanı Gazeteci Abbas Güçlü'den sonuçlara tepki

ÖSYM sonuçlarına Twitter hesabından tepki gösteren Eğitim Uzmanı Gazeteci Abbas Güçlü , "ÖSYM’de güven erozyonu! ÖSYM, çok uzun yıllar sadece ülkemizin değil, dünyanın en güvenilir kurumlarından biriydi. Güven deyince akla ilk o gelirdi. Şu anda ise yerlerde sürünüyor. 2020 KPSS’de yapılan hatlar bardağı taşıran son damla oldu." ifadelerini kullandı.

 

 

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir