• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
İstanbul'da "2020 yılı 3'üncü Dönem İl Koordinasyon Toplantısı" gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Valiliği ek binasında gerçekleştirilen toplantıda 2020 yılının ilk 9 ayı içerisinde uygulanmış olan yatırımların değerlendirildi. 

 

Yatırmcı bölge ve il kuruluşları, kaymakamlıklar, belediyeler, mesleki kuruluşlar ve STK temsilcileri ile istanbul'da devam eden yatırımları nakdi ve fiziki durumlarının ele alındığı toplantının açılışında konuşan Atlı, yatırım programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesi, il koordinasyon kurullarının en temel görevleri arasında yer aldığını söyledi

Atlı, "2020 yılı İstanbul'umuzda yatırımlar anlamında önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmuştur. Geride bıraktığımız temmuz ayından sonraki dönem içerisinde devletimizin kritik bir öneme sahip kurumlarından MİT Bölge Başkanlığımızın yeni hizmet binası Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılmıştır.  Yine açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi de hem içinde bulunduğumuz bu salgın dönemi için hem de uzun yıllar ilimiz açısından önemli bir sağlık yatırımı olmuştur." dedi.

"İstanbul'da 2020 yılı ilk 9 ayında yürütülen 994 projenin toplam tutarı 106 milyar 797 milyon TL"

2020 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen bazı yatırımlar hakkında bilgi veren Atlı, "İlimizde finansman kaynağı olarak genel bütçe, özel bütçe, mahalli, idareler, SGK ve KİT bütçelerine dayanan bin 42 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 215 milyar 136 milyon TL'dir. Önceki yıllar harcaması 58 milyar 515 milyon TL'dir. Yıl ödeneği 45 milyar 281 milyon TL olup harcama tutarı ise 10 milyar 300 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. 2020 yılının ilk 9 ayında nakdi gerçekleştirme oranı yüzde 22,7'dir. 131 proje tamamlanmıştır. Yıl içerisinde ayrılan ödeneğin sektörel dağılımına baktığımızda ulaştırma-hhaberleşme sektörünün yüzde 58 ile ilk sırada yer aldığını görmekteyiz. Genel ve özel bütçeli kurumlarımızın yürüttüğü proje çalışmaları incelendiğinde 2020 yılı ilk 9 ayında yürütülen 994 projenin toplam tutarı 106 milyar 797 milyon TL'dir. " diye konuştu.

Yaptığı konuşma sonrasında sektör temsilcilerine söz hakkı veren Atlı, ilde yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında kurum temsilcilerinden bilgi aldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir