• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Normalleştirmecilerin Mescid i Aksa ziyaretleri yerleşimcilerin baskınları gibidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis, Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü ve Yüksek Fetva Meclisi Başkanı Muhammed Hüseyin'in başkanlığında gerçekleştirdiği 88. toplantısından sonra yaptığı açıklamada, normalleştirme amaçlı bu ziyaretlerin işgal askerlerinin ve siyonist yerleşimcilerin sık sık tekrar eden baskınlarından ve yine siyonist yerleşimcilerin işgal askerlerinin himayesi altında Mescid-i Aksa'yı kirletmelerinden bir farkının olmadığını belirtti.

Açıklamada Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait olduğu ve ziyaretinin de siyonist işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme yoluyla değil Arap ve Müslüman toplumunun meşru haklarını yok saymayan bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı.

İşgal askerlerinin himayesi altında gerçekleştirilen utanç verici ziyaretlerin Mescid-i Aksa'nın güvenliğine ve oranın koruyuculuğunu yapan murabıtların saygınlığına zarar verdiği ve olumsuz yansımalarının olduğu ifade edildi.

Meclis açıklamasında, işgal rejiminin, Filistin topraklarına yeni binlerce konuttan oluşacak yahudi  yerleşim merkezleri inşa etme kararlarını da kınadı.

Meclis'in açıklamasında dün açlık grevinde 88. gününde olduğu vurgulanan Mahir El-Ahres'in özgürlük mücadelesine destek verilerek onun derhal özgürlüğüne kavuşturulması, uluslararası insan hakları kuruluşlarının da bunun için müdahalede bulunmaları istendi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir