• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Bugün izolasyona tabi tutulan kişiler kontrol edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği’ne "Coronavirüs salgını" konulu ek genelge gönderdi.

Genelgede, 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren 7 gün boyunca 7 ayrı konuda tüm il ve ilçelerde genel denetimlerin yapılacağı belirtildi.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekânları ile şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dâhil), havalimanı/gar/otogar gibi yerlerde denetim yapıldı. Yine organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme ve benzeri yerler ile personel servisleri denetlendi.

İçişleri Bakanlığının Coronavirus tedbirleri kapsamında bugün ise tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler kontrol edilecek.

Denetimler, etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede olacak şekilde planlanacak ve uygulanacak. Denetim ekipleri her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.), köy/mahalle muhtarları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir