• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Hadis Dersi seferberliği Sabah Namazına ilgiyi artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Ceyhan Müftülüğü`nün uygulamasıyla 36 camide hadis programı gerçekleştiriliyor. İmam Nevevî`nin `Riyâzü`s-Sâlihîn` ve Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından "Seçme Hadisler" adlı eserlerin okunduğu derslerde hadis-i şeriflerin sosyal boyutu ve günümüze bakan yönü ele alınıyor.
 
İlk hadis dersini Adana İl Müftü Vekili Sezai Erdal verdi. Sıcak yataklarından kalkarak sabah namazına gelenleri tebrik ve takdir eden Müftü Erdal, "Bu güzel ilçemizde yaşayan bütün kardeşlerimizi bu manevi iklimden istifadeye, bu farklı atmosferi yaşamaya davet ediyorum. Bu manevi ziyafete katılan herkese İl Müftülüğü olarak teşekkür ediyoruz. "dedi.
 
Müftü Erdal Hadis Sohbetinden sonra konuşmalarına şöyle devam etti: "Peygamberimiz(sav) Ümmetine batakmış olduğu iki emanetinden biri Kuran diğeri de Sünnettir. Peygamberimizin sünneti ancak hadislerle anlaşılır. Günlük hayatımızı bir ayet bir hadis yönlendirmeli. Şu anda ülke olarak peygamberimizin hadislerini öğrenme konusunda çok geç kalmış durumdayız. Sabah namazından sonra adeta günün hediyesi olarak bir hadis öğrenmemiz günlük hayatımızda olumlu bir etkisi olacağını düşünüyorum."
 
Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci ise, "Bu sohbetlerle haftada bir gün de olsa unutulmaya yüz tutan sabah namazlarını camide cemaatle kılmayı teşvik ediyoruz. Sabah namazına müteakip peygamberimizin (SAV) bir hadisini işliyoruz. Bu hafta Cibril hadisi diye meşhur olan iman, İslam, ihsan ve kıyamet alametlerini konu edindik. Cemaatimizin her geçen gün ilgisinin arttığını gözlemliyoruz." dedi.
 
Sabah Namazından sonra yapılan Kahvaltı ikramı ile programın sone erdiğini ifade eden Müftü Şekerci, programın bütün camilerde sıra ile yapılacağını belirterek, halkı sabah namazlarına davet etti.
Sabah namazına devam eden 50 yaşındaki Mehmet Ağzıdeliler, duygularını şöyle ifade etti: "Camide öğrendiğim hadisleri her gün evde çocuklarıma anlatıyor ve uyguluyoruz." İzzettin Haman ise, cemaatle namaz kılmanın faziletini öğrendikten sonra sabah namazlarını sürekli camide kıldığını aktarıyor.
 
Buğday Cami İmam-hatip Şükrü Uluç da hadis derslerine gençlerin ve yaşlıların çok rağbet ettiğini belirtiyor. İmam Uluç Hadis derslerinde Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan "Seçme Hadisler" kitabını takip ettiğini ifade etti.
 
Adana Müftü yardımcısı Sezai Erdal, Hadis Dersleri programından sonra Ceyhan İlçesinde inşaatı yeni biten Fahrettin Paşa Camii ve Müftülük hizmet binasını ziyaret ederek, bu güzel eserlere sebep olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir