• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Dağistan`da İstişhad Eylemi:3 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Dağistan – Bugün bölgeden alınan bilgilere göre, mücahidler Hasavyurt şehrine giriş noktasında Rus ve yerel güvenlikçilerin kontrol noktasına bir bombalı saldırı gerçekleştirdiler.

İlk gelen haberler ise saldırının istişhad eylemi olduğu yönde. Dün Dağistan halk mücahidleri Rus birliklerine yönelik iki ayrı operasyona imza atmışlardı. Rus haber ajansların verdiği bilgilere göre, bugün gerçekleştiren istişhad saldırıda en az 3 Rus askeri öldü, 6 kişi de yaralandı. Kontrol noktasında 1,5 metre derinliğinde ve 4 metre çapında bir çukur açıldı. Patlamanın şiddetinden etrafındaki arabalara da çok büyük hasar verildi.

Ölen rus askerler Volgodonsk şehrinden Dağistan`a sevk edilen yeni askerler olduğu bildirildi. Olay yerinde şuanda inceleme devam ediliyor. Dağistan`daki rus askerleri en üst seviye alarma geçirildi. Hasavyurt şehrine tüm girişler ve çıkışlar Rus birlikler tarafından kontrol ediliyor...

Görgü tanıkların verdiği bilgilere göre, kontrol noktasındaki binalar kullanılmaz hale geldi. Ölülerin sayısı çok daha fazla olabilir. Olay yere en az 10 tane ambulans geldi. Yaralılar şehir hastanesine kaldırılıyor.
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir