• DOLAR 32.473
  • EURO 34.539
  • ALTIN 2475.239
  • ...
Tahir Elçi davasının ilk duruşmasında erteleme kararı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurularak hayatını kaybettiği olayla ilgili davanın ilk duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya Elçi ailesi, CHP ve HDP milletvekilleri, bazı baro başkanları ile müşteki avukatlar katıldı.

Sanık polisler  S.T., F.T. ile ihraç edilen polis memuru M.S. ve avukatları ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Duruşmanın başında görevli 3 Cumhuriyet Başsavcısı sanık polis memurlarına iddianameyi okudu.

Mahkeme sanıkların sorgudan önce müştekilerin katılma talebine ve sanıkların duruşma salonunda dinlenilmesine ilişkin iddia makamından mütalaasını sordu, İddia Makamı talebin reddine ve sanıkların bulundukları yerden dinlenilmesine ilişkin talepte bulundu.

Mahkeme, sanıkların duruşmada bulunmak istememeleri ve SEGBİS üzerinden Elçi ailesinin avukatlarının sanıklara soru sorma haklarının mümkün olduğu gerekçesiyle Elçi ailesi avukatlarının taleplerinin reddine karar verdi.

Mahkeme başkanı Türkan Elçi’nin talebini, sanıkların savunmasının alınması ardından dinleyeceğini söyledi. Türkan Elçi ise bunu kabul etmediğini belirtti. Mahkeme başkanının Türkan Elçi’yi uyarması ve aksi halde salondan çıkarılacağını belirtmesinin ardından, avukatlar mahkeme heyetini reddettiklerini açıkladı.

Heyet, reddi hâkim talebine ilişkin karar vermek üzere ara verdi.

Heyet, aradan sonra reddi hakim talebine ilişkin Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar vermesi için duruşmayı 3 Mart 2021 tarihine erteledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde yaptığı basın açıklamasından sonra başından vurularak hayatını kaybetmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir